CATEGORIEËN

USB Verloopkabels & Converters

Heeft jouw computer een USB aansluiting en wil je deze verbinden met een randapparaat met een ander soort aansluiting? Dan is een USB verloopstekker of converter de ideale oplossing. Hiervoor ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een divers assortiment aan USB verloopkabels en converters.

lees meer...

Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2 3 4 5

Wat is een USB verloopstekker of converter?

Een verloopstekker of converter wordt ook wel een omvormer genoemd. Een omvormer zorgt ervoor dat een USB signaal omgezet wordt naar een ander soort signaal. Op deze wijze kun je toch een (rand)apparaat, zoals een camera, tablet, telefoon, beeldscherm, etc. aansluiten op een computer met een USB aansluiting. Erg handig als jouw apparatuur geen USB aansluitingen heeft of indien alle overige poorten op jouw computer al in gebruik zijn.

Groot assortiment aan USB verloopstekkers en converters

Er bestaan verschillende soorten verloopkabels en converters, elk met hun eigen toepassingen. Ze zijn erg handig als je apparaten met elkaar wilt verbinden. Er zijn verschillende typen USB poorten waarvoor verschillende verloopkabels en converters bestaan:

  • USB-A: is de standaard USB aansluiting en zit op de meeste USB kabels. Dit is ook de aansluiting die op computers zit. De meeste USB sticks, muizen en toetsenborden hebben ook een Type A aansluiting.
  • USB-B: is een vierkantige aansluiting en wordt vooral bij printers gebruikt.
  • Mini USB: is terug te vinden bij oudere camera’s, telefoons, externe harde schijven, etc.
  • Micro USB: is de kleinste variant. Deze wordt vaak gebruikt bij smartphones. Deze aansluiting is een stuk platter dan de Mini USB.
  • USB-C: is de allernieuwste variant en zal de komende jaren de nieuwe standaard USB aansluiting worden.

Bekijk de productomschrijvingen voor extra informatie. De omschrijvingen zullen uitleggen waar elke kabel/converter voor gebruikt kan worden. Zo zijn er onder meer mannelijke en vrouwelijk verloopstekkers en converters van USB naar bijvoorbeeld HDMI, RS232, UTP, Jack, Tulp, SCART, Coax. Er zijn ook verloopstekkers van USB naar andere USB uitgangen of zelfs een combinatie van.

Welke USB verloopkabel of converter heb jij nodig?

Kom je er niet uit, weet je niet welke verloopkabel of converter het best bij jou past of wil je gewoon wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stel jouw vraag in onze live chat of stuur ons een e-mailbericht.