CATEGORIEËN

HDMI Schakelaars

Meerdere apparaten koppelen aan je TV of een ander beeldscherm maar geen zin allemaal verschillende kabels en kastjes in het zicht? Dan gebruik je een HDMI switch, hiermee sluit je eenvoudig verschillende apparaten aan en kun je dankzij de HDMI schakelaar switchen tussen de apparaten. Bekijk ons ruime assortiment switches en vind de switch die bij jou past.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2

Wat is een HDMI switch?

Een HDMI switch, ook wel een HDMI schakelaar genoemd, is een apparaat waarmee je verschillende mediabronnen aan een scherm kunt koppelen. Zo kun je eenvoudig jouw laptop bijvoorbeeld op twee verschillende schermen aansluiten.

Hoe werkt een HDMI switch?

De schakelaar zorgt er voor dat de juiste bron op het gekoppelde scherm weergegeven wordt. Dit gebeurt met behulp van een afstandsbediening of via een automatische signaaldetectie van de actieve poort en mediabron.

Voordelen van een HDMI schakelaar:

  • Meerdere mediabronnen gekoppeld aan een scherm.
  • Makkelijk wisselen tussen de bronnen.
  • Geen extra kabels en kastjes in het zicht.

Waar moet je op het letten met het kopen van een HDMI switch?

Er zijn verschillende factoren waarop je moet letten wanneer je een HDMI schakelaar koopt.

  • Het aantal HDMI bronnen of het aantal apparaten dat je kunt aansluiten.
  • De maximale videoresolutie die de schakelaar ondersteunt.
  • De HDMI versie die je tv of monitor ondersteunt.

Wat is 4K?

Deze HDMI schakelaren ondersteunen 4K resolutie, maar wat betekent 4K eigenlijk? 4K geeft een Ultra HD of UHD resolutie aan. De beeldresolutie bij dit formaat is dan ook 3840 x 2160 pixels. Dit staat gelijk aan 8,3 megapixel. Om het verschil te benadrukken, een Full HD of te wel FHD beeldresolutie is 1920 x 1080 pixels en in totaal 2,07 megapixels. Dat is dus een flink verschil in scherpte en beeldkwaliteit. Met 4K resolutie kun je genieten van een nog scherper beeld. Let op: om van deze resolutie gebruik te maken heb je ook een 4k beeldscherm, monitor of Ultra HD televisie nodig!

Het verschil tussen een hdmi switch en hdmi splitter

Ze lijken vaak op het eerste gezicht heel erg op elkaar en omschrijvingen maken het soms best lastig om de verschillen tussen HDMI switches en HDMI splitters te begrijpen. Toch hebben beide producten totaal andere doeleinden. Een splitter kan meerdere schermen aan één mediabron koppelen. Bij een HDMI switch werkt het precies andersom. Je kunt hiermee namelijk meerdere apparaten aan een scherm koppelen die je met behulp van een signaal of afstandsbediening laat schakelen (switchen) tussen de mediabronnen. Bekijk ons aanbod HDMI splitters hier.

Er bestaan ook combinaties tussen switches en splitters. Dit apparaat wordt een HDMI Matrix genoemd. Wij bieden enkele van deze aan, zoals de ATEN VM0404HB met 4K ondersteuning of deze Nedis 4 x 2 poorts HDMI matrix.

Een HDMI switch 4K koop je bij Kabeldirect.nl

Bekijk hierboven ons assortiment aan HDMI schakelaars met 4K van A-merken zoals ACT en Aten. Bestel je vandaag vóór 22:00? Dan ontvang jij jouw product morgen al in huis! Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.