CATEGORIEËN

Staande ventilator

Een staande ventilator zorgt op een prettige manier voor koelte en frisse lucht als het warm is. Onze modellen zijn dan ook ideaal om tijdens hete zomers in de woon- en werkkamer verkoeling te geven. Bekijk onze staande ventilatoren hieronder!

lees meer...

Hoe werkt een staande ventilator?

Een staande ventilator zorgt voor een verkoelend gevoel doordat hij lucht verplaatst. De lucht wordt via de achterzijde van de ventilator aangezogen en via de rotatie van de bladen wordt de lucht uitgeblazen en dus in beweging gebracht. Deze luchtstroom voelt vervolgens verkoelend op je huid aan. Bovendien wordt door de rotatie de waaikop ook nog van links naar rechts in beweging gebracht wat het effect versterkt. Hoe krachtiger de staande ventilator, hoe meer rotatie van de lucht en hoe koeler de ventilator het in de ruimte kan maken. Doordat staande ventilatoren hoog en stevig staan en grote waaiers hebben, kunnen deze modellen veel lucht verplaatsen en zijn ze dus ideaal voor grote ruimtes. Bovendien kun je ze ook makkelijk verplaatsen. Handig als je vaker wisselt van zit- of werkplek!

Ventilator op staand statief

Een staande ventilator heeft flink meer vermogen dan een klein tafelmodel en zorgt dus automatisch voor meer verkoeling. Het meest gangbare model is de ventilator op staand en in hoogte verstelbaar statief. Vaak is de propeller kop ook nog kantelbaar en daardoor kun je de luchtstroom heel precies richten. Veel merken bieden bij hun modellen nog tal van handige regelfuncties, denk aan een afstandsbediening, timer of een ‘ionisatie’ stand waarbij er minder stofdeeltjes worden rond geblazen en de lucht frisser aanvoelt.

Torenventilator als staande ventilator

Tegenwoordig zijn er ook praktische zuil- of torenventilatoren verkrijgbaar. Ze zien er net wat slanker en moderner uit, maar werken in principe hetzelfde. Het verschil is dat de gewone ventilator werkt met een enkele grote propeller en dat in het zuilmodel een aantal kleine propellers boven elkaar zijn geplaatst achter een smal rooster. Een torenventilator is daardoor compacter en valt niet zo snel op. Bovendien staat hij ook stabieler dan een ventilator staand op statiefpoot, wat veiliger is met huisdieren en kinderen.

Extra stille staande ventilator

De werking van een ventilator gaat vaak wel gepaard met enig geluid. Ben je daar gevoelig voor en wil je beslist een stille staande ventilator, check dan het aantal decibel in de specificaties van de staande ventilator die je op het oog hebt. Een ventilator van 49 dB of minder is bijvoorbeeld extra stil en ideaal voor een studieplek of slaapkamer. Een model met 61 dB of meer geeft juist het meeste geluid in de vorm van gezoem of gebrom, maar deze modellen zijn vaak wel weer het krachtigst. Ook het type ventilatie kan je keuze bepalen; vaak voelt de luchtstroom van de zuilventilator net wat wat breder en gelijkmatiger aan. Het vermogen verschilt echter vaak nauwelijks met dat van een gewone ventilator in staand model, want dat bepaalt vooral het aantal Watt.

Staande ventilator kopen bij Kabeldirect.nl!

Kom je er niet uit, weet je niet welke staande ventilator jij nodig hebt of wil je gewoon wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op een oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.