CATEGORIEËN

Tijdschakelaars en stroommeters

Met een tijdschakelaar schakel je apparatuur in of uit op een vooraf ingesteld tijdstip. Andere benamingen voor een tijdschakelaar zijn een tijdklok, schakelklok of tijdschakelklok. Een schakelklok bespaart energie. Daarnaast maakt een schakelblok het mogelijk om apparaten te bedienen zonder deze met de hand te bedienen. Een tijdschakelklok is bijvoorbeeld handig wanneer je wilt dat de lichten aanblijven wanneer je niet thuis bent, maar het energiegebruik wilt beperken. Een schakelklok kan ook helpen met gewoontes of voornemens. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat de televisie iedere dag op een hetzelfde tijdstip uitgaat. Wij hebben een ruim en divers assortiment aan tijdklokken. Zo kun je kiezen uit analoge of digitale tijdschakelaars.

lees meer...

Hoe werkt een tijdschakelaar?

Een tijdschakelklok zorgt ervoor dat apparatuur automatisch in- of uitschakelt op het door jou aangegeven tijdstip. De tijdklok steekt je in het stopcontact. De stekker van het apparaat plaats je vervolgens in de tijdklok. Hoe de schakelklok ingesteld kan worden is afhankelijk van het type. Er is bijvoorbeeld een verschil tussen het instellen van een analoge tijdschakelaar en een digitale tijdschakelaar. Let bij het aanschaffen van een tijdklok ook goed op het maximaal belastbaar vermogen. Dit wordt uitgedrukt in Watt en is per schakelaar verschillend.

Analoge tijdschakelaar instellen

Een analoge tijdschakelaar is voorzien van een schijf met kleine mechanische drukschakelaars om te bepalen op welke tijdstippen je elektriciteit op het stopcontact wilt hebben. Meestal draait de ronde schijf met tijdsaanduidingen in 1 dag rond. Druk een pinnetje naar binnen voor de tijdsaanduiding waarvan je wilt dat het apparaat aan staat. Druk een pinnetje naar buiten voor de tijdsaanduiding waarvan je wilt dat het apparaat uit staat.

Digitale tijdschakelaar instellen

Een digitale tijdschakelaar is voorzien van een display waarop je tijdstippen kunt instellen. Op een digitale tijdschakelaar kunnen meerdere tijdschema's ingesteld worden. Op die manier kunnen er andere tijdstippen worden ingesteld voor bijvoorbeeld week- en weekenddagen.

Stroommeters

Wil jij weten hoeveel energie jouw apparaten verbruiken? Dat kan eenvoudig met een stroommeter. Andere benamingen voor een stroommeter zijn stroomverbruik meter of energiekostenmeter. Met een stroomverbruik meter krijg je een duidelijk overzicht van het energieverbruik. Zo kun je achterhalen of jouw apparaten meer verbruiken dan normaal en kun je de energieslurpers vervangen. De informatie die een energiekostenmeter jouw geeft kan er dus voor zorgen dat jouw energieverbruik daalt. Daarmee help je zowel je eigen portemonnee als het milieu.

Stroommeters instellen

Het instellen van een stroommeter is heel gemakkelijk. De apparaten hoeven niet geïnstalleerd te worden. Je steekt ze simpelweg in het stopcontact. Het apparaat waarvan jij het energiegebruik wil meten plaats je vervolgens in de stroommeter. De energiekostenmeter bepaald daarna meermaals per seconden de spanning en stroom en berekend daaruit automatisch het totale energieverbruik.

Tijdschakelaar kopen bij Kabeldirect.nl

Kom je er niet uit, weet je niet welke tijdschakelklok het beste bij jou past of wil je gewoon wat extra advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het is ons streven om je vragen dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stel je vraag in onze live chat of stuur ons een mail.