CATEGORIEËN

Tijdschakelaars en stroommeters

Wil je bepaalde apparatuur of je binnen en/of buiten verlichting op een bepaald tijdstip automatisch inschakelen of uitschakelen? Dan kun je het beste een tijdschakelaar aanschaffen. Tijdschakelaars worden ook tijdklok, schakelklok of tijdschakelklok genoemd. Ze zijn erg handig om bij afwezigheid de verlichting in huis te laten branden. Zo schrik je ongenodigde gasten af en bespaar je energie omdat je verlichting niet onnodig aan hoeft te laten staan. Wij hebben een ruim en divers assortiment aan tijdschakelaars. Zo kun je kiezen uit analoge of digitale tijdschakelaars. Let bij de aanschaf van een tijdschakelaar goed op het maximaal belastbaar vermogen. Dit wordt uitgedrukt in Watt en is per schakelaar verschillend.

lees meer...

Hoe werkt een tijdschakelaar?

Er zijn verschillende soorten tijdschakelaars verkrijgbaar met ieder een eigen manier van instellen. Hieronder staan de analoge en digitale tijdschakelaar uitgelegd.

Analoge tijdschakelaar

Een analoge tijdschakelaar druk je eenvoudig op een bestaand stopcontact en is voorzien van een schijf met kleine mechanische drukschakelaars om te bepalen op welke tijdstippen je elektriciteit op het stopcontact wilt hebben.

Digitale tijdschakelaar

Een digitale tijdschakelaar druk je ook eenvoudig op een bestaand stopcontact en is voorzien van een display waarop je tijdstippen kunt instellen.

Stroommeters

Zijn jouw apparaten wel zuinig genoeg? Met een stroommeter kom je er zeer eenvoudig achter. Het enige dat je hoeft te doen, is de stroommeter aan te sluiten op jouw apparaat. Daarna kun je zien hoeveel dit apparaat aan stroom/ampère verbruikt. Met een stroommeter of ampèremeter krijg je een duidelijk overzicht van het stroomverbruik. Hierdoor kun je uiteindelijk jouw elektriciteitsrekening verlagen.

Tijdschakelaar kopen bij Kabeldirect.nl

Kom je er niet uit, weet je niet welke tijdschakelaar het beste bij jou past of wil je gewoon wat extra advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het is ons streven om je vragen dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een mail.