CATEGORIEËN

Koptelefoon kopen? Bestel nu snel online | Kabeldirect

Ben jij op zoek naar de beste koptelefoons? Dan ben je bij Kabeldirect op de juiste plek. Wij hebben een zorgvuldig samengesteld assortiment hoofdtelefoons in verschillende prijsklassen. Niet alle hoofdtelefoons zijn hetzelfde. Welke het beste bij jou past is afhankelijk van het gebruiksdoel en jouw persoonlijke voorkeuren. Bekijk het aanbod hoofdtelefoons bij Kabeldirect en bestel gemakkelijk online!

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1

De verschillen tussen een over ear en een on ear koptelefoon

Het verschil tussen een over ear en een on ear koptelefoon is de draagwijze. Een on ear koptelefoon is iets kleiner en rust op je oren. De over ear koptelefoon sluit je oren volledig af van de buitenwereld. Beide soorten hebben voor- en nadelen. We vergelijken de over ear en on ear koptelefoon op basis van geluidsisolatie, geluidskwaliteit, draagcomfort en mobiliteit. Afhankelijk van jouw wensen en prioriteiten kies je de optie die het beste bij jou past. Ben jij op zoek naar in ear hoofdtelefoons? Bekijk dan ons assortiment oordopjes.

Geluidsisolatie

Een over ear koptelefoon wordt ook wel een oor omsluitende hoofdtelefoon genoemd. Deze hoofdtelefoon sluit jouw oren volledig af van de buitenwereld. Dit zorgt voor een goede geluidsisolatie. Door de afwezigheid van achtergrondgeluid hoef je het volume minder hoog te zetten. Op de lange termijn kan dit beter zijn voor je gehoor. Een on ear koptelefoon rust op je oren, waardoor je nog steeds omgevingsgeluiden kunt horen. Dit is ideaal wanneer je op de fiets zit of gaat sporten. Ook op het werk kan het fijn zijn om jezelf slechts gedeeltelijk af te sluiten van je omgeving.

Geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit van een over ear koptelefoon is over het algemeen hoger dan die van zijn kleinere broertje. Dit komt doordat de over ear hoofdtelefoon meer ruimte biedt voor grotere drivers die zorgen voor een betere basklank. De kwaliteit van de bas is mede bepalend voor goed klinkende muziek. Immers zijn de basklanken, met hun invloed op het ritme, de ruggengraat van de muziek. Hoewel de geluidskwaliteit van de on ear koptelefoons lager ligt dan bij de over ear varianten, bieden ze vaak nog steeds geweldig geluid.

Draagcomfort

Het draagcomfort van een over ear koptelefoon is erg hoog. Deze hoofdtelefoon omsluit je oren en oefent daardoor geen druk uit. Het draagcomfort en de hoge geluidskwaliteit maken de over ear hoofdtelefoon perfect voor lange luistersessies. Bij een on ear koptelefoon rusten de oorkussens op je oor. Vooral bij langere sessies kan dit voor irritaties zorgen.

Mobiliteit

De grootte van de over ear koptelefoon heeft duidelijke voordelen voor de geluidskwaliteit en het draagcomfort. De grootte is echter een nadeel voor de mobiliteit van de hoofdtelefoon. De over ear koptelefoon neemt meer ruimte in beslag en past daardoor minder gemakkelijk in een tas. Het grote voordeel van de on ear koptelefoon is dat deze gemakkelijk mee te nemen is. Door het compacte formaat is de hoofdtelefoon een stuk lichter en past deze gemakkelijker in je tas.

Draadloze koptelefoon

Wil jij genieten van het mooiste geluid zonder steeds weer in de knoop te raken met die kabels? Heb jij het gehad met alweer een kabelbreuk? Dan is een draadloze hoofdtelefoon iets voor jou! Een draadloze koptelefoon biedt een hoogwaardige audio-kwaliteit en daarnaast een groot stuk gemak. Met een draadloze koptelefoon luister je draadloos naar muziek. Ook een film kan tot leven komen door geluid van hoogwaardige kwaliteit. Een draadloze hoofdtelefoon geeft jouw oneindig veel bewegingsruimte.

Koptelefoon met microfoon

Een koptelefoon met microfoon is niet alleen fijn om mee te bellen. Het is ook erg handig tijdens het thuiswerken. Een hoofdtelefoon zorgt ervoor dat het thuisfront niet naar jouw vergadering hoeft te luisteren. Een microfoon zorgt ervoor dat jouw collega's de achtergrondgeluiden van thuis niet horen. Tijdens het gamen is een koptelefoon met microfoon onmisbaar om in contact te blijven met je medespelers. Bekijk ons assortiment gaming headsets.

Koptelefoon kopen bij Kabeldirect.nl

Bij Kabeldirect kun je terecht voor verschillende koptelefoons. Kom je ergens niet uit, weet je niet welke hoofdtelefoon geschikt is voor jou of wil je graag extra advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het is ons streven om je vragen dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stel je vraag in onze live chat of stuur ons een mail.