CATEGORIEËN

Krimptangen

Krimpen is een methode om een kabel(schoen) of connector te bevestigen aan een andere kabel. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het monteren van een netwerkstekker aan een UTP kabel. Hiervoor is een krimptang nodig. Een krimptang staat ook bekend als een UTP tang. Kabeldirect heeft alle soorten krimptangen in huis zodat jouw klus gegarandeerd een succes wordt.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1

Hoe werkt een krimptang?

De meeste krimptangen beschikken over een knip- en stripfunctie. Met de knipfunctie kun je kabels korter maken en met de stripfunctie kunje kabels strippen. Bij het strippen van een kabel worden de geleiders blootgelegd en hierdoor kan er een andere kabel aan gemonteerd worden. Hierna kun je kabelschoentjes of connectoren vastmaken aan de kabel. Met een krimptang kun je eigen netwerkkabels of telefoonkabels maken. Het is namelijk zeer eenvoudig om kabelschoentjes of connectoren vast te maken aan de desbetreffende netwerk- of telefoonkabels met een krimptang. Strip de buitenkant van de kabel en plaats de draden in de groeven van het kabelschoentje of connector. Hierna kun je het kabelschoentje of connector in de tang plaatsen en vastknijpen. Nu heb je een eigen kabel gemaakt.

Welke krimptang heb ik nodig?

In het assortiment van Kabeldirect.nl zijn verschillende soorten krimptangen terug te vinden met ieder zijn eigen mogelijkheden en gebruiksdoeleinde. Het verschil heeft te maken met het aantal posities en en het aantal contact op de stekker. Zo zijn er RJ10 tangen, RJ11 tangen, RJ12 tangen, RJ45 tangen, CAT6 tangen en adereindhulstangen.

RJ45 tang

Van bovengenoemde soorten is de RJ45 krimptang veruit de populairste. Een RJ45 krimptang wordt gebruikt voor het afmonteren (krimpen) van RJ45 stekkers. Deze stekkers komen op het uiteinde van een netwerkkabel of UTP kabel en worden gebruikt om computers, modems, ethernet switches en Smart TV’s aan te sluiten op het internet.

UTP Krimptang

De naam UTP tang is een andere naam voor de RJ45 krimptang. Deze krimptang is gemaakt om netwerkkabels af te monteren en is daarmee een must voor iedereen die zelf een draadloos of bekabeld netwerk aan wil leggen. Let er bij het zelf monteren van een netwerk op dat je de juiste connectoren en kabels kiest. Heb je alles compleet, dan wordt het monteren dankzij de juiste UTP tang een eitje.

Adereindhulstang

Een adereindhulstang is specifiek bedoeld voor het bevestigen van een adereindhuls aan een gestripte installatiedraad. Wanneer de draad is gestript kan de adereindhuls om de kern worden geperst. Afhankelijk van de afmeting van de huls heb je een bepaald type adereindhulstang nodig. Controleer dit van te voren goed.

Krimptang kopen bij Kabeldirect.nl!

Kom je er niet uit, weet je niet welke krimptang jij nodig hebt of wil je gewoon wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op een oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.