CATEGORIEËN

Loeplampen

Met een loeplamp zorg je ervoor dat je altijd perfect zicht hebt bij werkzaamheden. De lamp zorgt voor goede verlichting en met de loep kun je gedetailleerd werk met kleine onderdelen tot een goed einde brengen. Bekijk hieronder onze verschillende modellen loeplampen!

lees meer...
1

Wat is een loeplamp?

Een loeplamp, ook wel loupelamp, combineert een vergrootglas met een lamp. Hierdoor kun je kleine objecten beter zien. Ideaal als je werkzaamheden moet uitvoeren waarbij precisie van groot belang is! Belangrijk is dat een loeplamp zo gemonteerd is dat deze helder schijnt op het object dat je wilt bekijken, maar niet in je ogen schijnt.

Verschillende soorten loeplampen

Er zijn verschillende modellen loupelampen, bijvoorbeeld lampen met een voet of tafelklem. Deze laatste wordt op een arm gemonteerd en is verstelbaar. Hierdoor kun je de arm eenvoudig in de juiste stand zetten en heb je twee handen vrij om te werken. De tafel loeplamp is perfect wanneer je een lamp nodig hebt, maar deze snel wilt kunnen verplaatsen. De lichte en compacte lamp is namelijk eenvoudig te plaatsen en kun je daarom snel gebruiken. Wij bieden zowel tafel loeplampen als loeplampen met tafelklemmen aan.

Loeplamp: verlichting en lenzen

De meest bekende modellen loeplampen bevatten een lamp die op netspanning werkt en maken gebruik van een TL buis. Deze buis zit rond de lens van de loep zodat je het object altijd perfect belicht en zodat je geen last hebt van schaduwen. Ook bestaat er de meer energiezuinige LED loeplamp, maar deze zijn doorgaans wel wat prijziger. Wij bieden zowel loeplampen met gloeilampen als met LED verlichting aan. Kijk voordat je een lamp koopt ook goed naar de lens. Naast de grootte van de lens (in diameter) is het namelijk ook belangrijk te letten op de vergroting. Hoe kleiner het object en hoe dichter de loep op het object staat, hoe sterker de vergrotingsfactor moet zijn om het object goed te kunnen zien. Deze vergroting drukt men uit in dioptrie. Dit is één gedeeld door de brandpuntafstand van de lens in meters. Een groter getal geeft dus een hogere vergroting aan. Wij bieden lenzen van 3, 3+12 en 8 diopter aan. Bij deze laatste is een vergrotingsfactor van 3 haalbaar. Let op: gebruik je de lamp bij zonnig weer? Zorg er dan voor dat de bijgeleverde klep de loep afdekt zodat de loep niet als brandglas werkt en er geen schroei sporen in jouw tafel gebrand worden.

Dioptrie uitgelegd:

Zoals gesteld is de dioptrie een eenheid die de sterkte van een lens aangeeft. Onze loeplamp met tafelklem heeft bijvoorbeeld een 3 diopter precisie lens die vergroot tot 1,75 keer. Ideaal als je kleine letters wilt lezen. Voor meer professionele benodigdheden, zoals in de gezondheidszorg of voor schoonheidsspecialisten is een sterkere diopter nodig. Wij bieden ook een professionele LED loeplamp aan met 8 diopter, waardoor je tot 3 keer kunt vergroten. Zo kun je de meest kleine details van objecten zien.

Loeplampen kopen bij Kabeldirect.nl

Kom je er niet uit, weet je niet welke loeplamp het beste bij jou past of wil je gewoon wat extra advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het is ons streven om je vragen dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een mail.