CATEGORIEƋN

Rangeerpanelen

Zo ongeveer elke serverruimte zit vol met bekabeling en apparatuur, omdat er zoveel kabels gebruikt worden is het niet lastig om te struikelen over de kabelwirwar.? Om alle kabels netjes uit elkaar te houden, kun je zogenaamde rangeerpanelen gebruiken. Deze panelen zorgen ervoor dat het geen chaos wordt en je verstrikt raakt in allerlei kabels. Zo weet je precies welke kabel bij welk netwerk of apparaat hoort. Bekijk hieronder ons assortiment aan diverse rangeerpanelen.

lees meer...

Wat zijn rangeerpanelen?

Rangeerpanelen die ook wel kabelbeheerpanelen of cable management panelen genoemd worden. Een rangeerpaneel is de ideale oplossing als je al je kabels professioneel wilt wegwerken in een serverkast of patchkast. Dankzij deze panelen hangen de kabels niet langer door elkaar of in de weg en heb je altijd overzicht. Ook kun je met een rangeerpaneel 19 inch kabelclusters probleemloos groeperen en opbergen. Dit maakt het werken in de serverruimte een stuk aangenamer!

Hoe werken rangeerpanelen?

Een rangeerpaneel is gemaakt om kabels in te voegen. Je vindt ze meestal in serverkasten en patchkasten die een standaardbreedte van 10 of 19 inch hebben. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een rangeerpaneel 19 inch die je monteert in het raamwerk van de 19 inch kast onder het patch paneel. Om de kabels goed bij elkaar te houden, kun je het rangeerpaneel ook in verticale richting langs het raamwerk bevestigen. Geadviseerd wordt om onder elke switch of patchpaneel een rangeerpaneel te monteren.

Welke voordelen biedt het gebruik van rangeerpanelen?

Een groot voordeel van een 19 inch rangeerpaneel is dat de kabels overzichtelijk gestructureerd zijn. De serverkast ziet er op deze manier netjes uit. De panelen zijn met name erg handig als er een fout in de kabelaansluitingen zit. Het is dan veel eenvoudiger om te ontdekken welke kabel niet op de juiste plek zit. Doordat het veel gemakkelijker is om de juiste kabel te vinden, kun je de apparatuur snel vervangen en de kabel op de juiste plek monteren. Zeker bij bedrijven is dit zeer belangrijk, zodat er niet onnodig veel tijd verloren gaat met het zoeken naar de juiste kabels.

Wat is het verschil met andere soorten kabeldoorvoer?

Om je kabels netjes te sorteren, zijn er verschillende soorten kabeldoorvoer accessoires met ieder zijn eigen voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld een kabelhoes gebruiken. Met deze flexibele kabeldoorvoer kun je de kabels bundelen en altijd eenvoudig kabels toevoegen dankzij de rits waarmee je de kabelhoes soepel openmaakt. Gebruik je een kabelriem, dan bind je de kabels moeiteloos bij elkaar en kun je ze net zo gemakkelijk weer losmaken als dat nodig is. Het pluspunt van een kabelhouder is dat je deze vlot op diverse plaatsen in de serverkast kunt hangen om zo de kabels overzichtelijk uit elkaar te houden. Kies je voor een rangeerpaneel van 19 inch, dan heb je de keuze uit twee soorten rangeerpanelen. Allereerst is er het open rangeerpaneel dat als voordeel heeft dat de kabels heel simpel aan te passen zijn. Een gesloten rangeerpaneel zorgt voor een opgeruimde netwerkkast. Je dekt het rangeerpaneel namelijk af met een plaat die je over de koker schuift. Er zijn ook kleinere rangeerpanelen die Horizontale Cable brackets genoemd worden. Deze panelen kun je gebruiken voor apparatuur met minder kabels.

Rangeerpanelen kopen bij Kabeldirect.nl!

Kom je er niet uit, weet je niet welk rangeerpaneel jij nodig hebt of wil je gewoon wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op een oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.