CATEGORIEËN

ISO kabels automerken

Er zijn ontzettend veel verschillende radio aansluitingen en deze verschillen vaak per automerk en zelfs per model. Wanneer je een aftermarket radio gaat inbouwen, heb je vaak een ISO kabel voor aftermarket radio nodig in combinatie met een ISO verloopkabel (auto naar ISO). Met deze ISO verloopkabel zet je de aansluiting van de auto om in ISO. ISO is dus eigenlijk de naam van de aansluiting die de tussenstap vormt. ISO is te herkennen aan de (vaak) rood en zwart gekleurde rechthoekige blok stekkers. Echter heeft niet elke auto vanuit de fabriek een ISO aansluiting, maar bijvoorbeeld een Quadlock of andere aansluiting. Als de standaard autoradio in jouw auto géén ISO aansluiting heeft, maar jouw aftermarket radio kabel wel, dan heb je een ISO verloopkabel voor auto nodig.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Hoe zoek ik het juiste ISO verloop?

Als je bepaald hebt dat je inderdaad een ISO verloopkabel nodig hebt, kies dan aan de hand van de bovenstaande logo’s jouw auto merk. Zoek vervolgens naar de stekker die overeenkomt met de stekker achter jouw originele radio. Vaak is deze gemakkelijk visueel te herkennen, omdat de stekker op de verloopkabel precies past op de stekker die aangesloten zit achterop de originele radio. Je bent dus eigenlijk op zoek naar een kabeltje dat je tussen de aansluiting van de radio en de rode en zwarte stekker van de nieuwe radio in kunt plaatsen. Om dit gemakkelijk en nauwkeurig te bepalen, is het vaak nodig om de originele radio te demonteren en los te koppelen. Hiervoor kun je onze radio demontage sleutels gebruiken. Zodra je de stekker loskoppelt, kun je vaak gemakkelijk zien welke stekker hierin zal passen.

Stuurwielbediening bij autoradio’s

Bij het gebruiken van een standaard ISO verloopkabel zonder stuurwielinterface gaat mogelijke stuurwielbediening in de auto verloren. Als je deze wenst te behouden is daar een apart kastje voor nodig. Deze kastjes worden ook wel stuurwiel interface genoemd. Dit kastje vertaalt het signaal van jouw stuurwielbediening naar signalen die de radio begrijpt. De stuurwiel interface wordt aangesloten op de radio door middel van een radiolead. Deze interfaces en leads zijn merkspecifiek en autospecifiek. Niet elke stuurwiel interface werkt voor elk model aftermarket radio en/of auto. Wij verkopen veelal verloopkabels zonder deze stuurwielinterface.

Hulp bij het zoeken van de juiste ISO kabel?

Weet je niet zeker welke ISO verloopkabel je voor jouw automerk nodig hebt, of je wel een verloopkabel nodig hebt of zie je jouw ISO verloopkabel niet staan? Gebruik dan onze ISO advieshulp en vul deze zo compleet mogelijk in. De foto’s hebben wij nodig om te kunnen beoordelen welke stekker jij nodig hebt. Heb je een andere vraag? Dan kun je natuurlijk ook gewoon contact met ons opnemen! Wij helpen je binnen een werkdag verder met jouw vraag.