CATEGORIEËN

Prikkabel

Met onze prikkabels maak je zelf eenvoudig een schitterend verlichtingsplan. Onze kabels bevatten de handige platte kabel met stekker en zijn zowel voor binnen- als buitengebruik geschikt. Bekijk hieronder onze prikkabels met en zonder fittingen in diverse lengtes!

lees meer...

Wat is een prikkabel?

Een prikkabel, ook wel flatcable genoemd, is een stevige platte kabel die is gemaakt van een goede kwaliteit rubber waar je lampen op kunt aansluiten. In deze kabel bevindt zich koperdraad. Door het platte model van de prikkabel is het mogelijk om fittingen die speciaal voor dit type kabel zijn ontworpen in de kabel te prikken. Kies je voor een standaard prikkabel, dan wordt deze altijd geleverd met een vaste stekker aan de ene zijde en eindstuk aan de andere zijde. Wij bieden zowel prikkabels met als zonder fittingen aan. Naast prikkabels kun je ook diverse LED lampen kopen die je aan kunt sluiten aan de kabels.

Prikkabels voor buiten in de tuin

Ben je van plan om een prikkabel buiten te gebruiken maar twijfel je nog? Wees gerust, onze prikkabels zijn geschikt voor binnen- en buitengebruik. De prikkabel is dik genoeg en het rubber is zo ontworpen dat vocht geen schijn van kans heeft. Het enige dat je nodig hebt is een geaard stopcontact. Met onze prikkabels stel je zelf een mooi verlichtingsplan samen. Zorg ervoor dat je een kabel kiest die lang genoeg is. Kies je voor de kabel zonder fittingen? Bestel dan een losse set fittingen en monteer de fittingen naar eigen inzicht. Zo kun je kiezen hoeveel verlichtingspunten er nodig zijn. Prik de fittingen in de kabel, bevestig de afdichtring en draai de doppen goed aan met een inbussleutel. Onze prikkabel sets zijn onmisbaar bij feestjes. Met de prachtige gekleurde lampjes creëer je gegarandeerd een feestelijke sfeer.

De beste lampen voor prikkabels

Wil je een prikkabel buiten ophangen en zelf jouw verlichtingsplan samenstellen? Met onze prikkabels en onze set van energiezuinige LED lampen maak je schitterende feestverlichting. Onze kabels met fittingen bevatten een E27 fitting op elke 100cm en worden geheel gemonteerd geleverd, inclusief 230V stekker en eindkap. Het enige dat je nog hoeft te doen is de juiste kleur lampen te kiezen en deze in de fittingen plaatsen.

Lichtplan voor buiten?

Ben je van plan een eigen lichtplan te maken voor buiten? Houd er dan rekening mee dat de belasting van de prikkabel afhankelijk is van de gekozen lampen. De maximale belasting van een prikkabel is 10 ampère. Kies daarom voor LED verlichting met een laag verbruik. Op die manier kun je een lange prikkabel volhangen met lampen. Het is ook mogelijk meerdere prikkabels met elkaar te verbinden. Dit kan tot maximaal 100 meter (1500 Watt). Hier heb je wel de hiervoor bestemde prikkabel koppelstukken nodig.

Prikkabel kopen bij Kabeldirect.nl!

Kom je er niet uit, weet je niet welke prikkabel jij nodig hebt of wil je gewoon wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op een oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.