CATEGORIEËN

Coax kabel (antenne / satelliet kabel)

Voordat je optimaal kunt genieten van een voetbalwedstrijd of een goede film is een juiste aansluiting van de televisie vereist. Bij ons vind je verschillende producten van topmerken zoals AMDenmark, Bandridge, Dynamic, Fixapart, Fixpoint, Goobay, Hirschmann, Jokari, KD, König, Maxtrack, Nedis, PPC, Roline, Saenroll, Technetix en Valueline die dit mogelijk maken. Zo hebben we een breed assortiment aan gereedschap en benodigde onderdelen om een televisienetwerk aan te leggen.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Wat is een coax kabel?

Een coaxkabel, ook bekend als antennekabel of satelliet kabel, is een twee poligekabel voor het overdragen van beeld en geluid. Coax kabels zijn er in verschillende soorten lengtes en diktes.

Hoe kies ik een goede coax kabel?

Om een goed signaal te krijgen zonder storingen is het belangrijk om de juiste coax kabel te kiezen. Het is belangrijk dat je goed kijkt naar hoeveel Mhz kan worden doorgelaten. Wil je televisie kijken? Dan moet je een kabel kiezen die minstens 900 Mhz kan doorlaten. Ga je voor een lagere MHz dan kan het zijn dat er blokjes in je televisiescherm komen. De volgende specificaties zijn belangrijk om op te letten bij het aanschaffen van een juiste coax kabel:

  • Hoog frequentiebereik
  • Lage demping
  • Goede afscherming
  • Signaal passend bij de gewenste afstand

Naast deze specificaties is het ook belangrijk dat deze coax kabel aansluit bij je televisie provider zoals Ziggo, KPN, UPC, Telenet of Caiway. Ontdek hier alle kant-en klare coax kabels leverbaar met IEC stekkers (standaard) of F-connectors (schroef aansluiting). Wij raden de kabels van Hirschmann aan, aangezien deze goedgekeurd zijn door UPC en Ziggo.

Wat heb ik nodig voor een goede TV verbinding?

Als eerste heb je natuurlijk een goede coax kabel nodig zoals eerder beschreven. Daarnaast kunnen afhankelijk van jouw persoonlijke situatie ook andere toebehoren belangrijk zijn voor een goede aansluiting. Om het gemakkelijk te maken hebben wij ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Zelfbouw en gereedschap

Wanneer je zelf een netwerk wilt aanleggen heb je meerdere materialen nodig. Denk hierbij aan wandcontactdozen en connectoren, maar ook aan gereedschappen zoals strippers, krimptangen en testers.

Coax versterkers

Wandcontactdozen, splitters, coaxkabels etc. dempen het TV signaal. Een antenne versterker heeft kortweg twee belangrijke functies. Deze versterkt het signaal voor het gebruik van langere coaxkabels en is een handige verdeler naar meerdere ontvangers. Ontdek alle coax versterkers.

Splitters (verdeelelementen)

Wanneer je meerdere TV’s wilt aansluiten op slechts één antenne of satelliet signaal is een splitter, ook wel verdeelelement genoemd, zeer belangrijk. Deze verdeelt het antennesignaal namelijk over meerdere apparaten.

Overige toebehoren

Naast de eerder genoemde artikelen zijn er ook nog een aantal andere toebehoren die je kunt aanschaffen om je signaal te verbeteren. Denk aan schotels, satelliet bevestiging, multi switches, diseqc switches en LNB’s. Al deze producten vind je in onze winkel.

Kwalitatieve Coax kabel en toebehoren kopen bij Kabeldirect.nl!

Kom je er niet uit, weet je niet welke coax kabels en toebehoren je nodig hebt of wil je gewoon wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op een oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.