CATEGORIEËN

Brandbeveiliging

Wij van Kabeldirect.nl helpen jou als klant natuurlijk graag aan de meest geschikte kabel. Daarnaast zijn er nog een aantal andere categorieën die wij erg belangrijk achten en waar we je graag mee helpen. Een van die categorieën is brandbeveiliging. Om zeker te zijn van betrouwbare brandbeveiliging hebben wij verschillende melders in ons assortiment opgenomen. Het plaatsen van een gedegen melder kost nauwelijks moeite en zijn onmisbaar in een veilig kantoor of huis. Als het om brandbeveiliging gaat kan het mensenlevens redden, vandaar dat Kabeldirect.nl uitsluitend voor de beste kwaliteit gaat.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1

Welke soorten brandbeveiliging zijn er?

Er zijn een aantal soorten producten te onderscheiden van elkaar met elk een eigen werking en andere eigenschappen. Om je een goed beeld te geven van de soorten in ons assortiment lichten we elk product kort toe.

Rookmelders

Waar rook is, is vuur. De naam doet al verklappen wat dit product doet. Wanneer het apparaat rook detecteert zal er een luid alarm klinken. Het aantal decibel bij rookmelders is altijd zodanig hoog dat het bijna onmogelijk is deze niet te kunnen horen. De meeste rookmelders in ons assortiment hebben een alarm van minimaal 85 decibel (dBA). Misschien zegt dat je niet veel maar ter vergelijking, een helikopter van dichtbij maakt iets meer lawaai (100 decibel). Overigens hoeft er niet altijd vuur te zijn om rook te detecteren. Door de rookmelder zul je misschien nog op tijd zijn om brand te voorkomen. Daarnaast kan rookvorming zelf ook enorm schadelijk zijn en is het altijd goed om zo snel mogelijk op de hoogte te zijn als er sprake is van rookvorming in je woning.

Verder hebben de rookmelders verschillende certificaten en bieden wij meerdere varianten aan. Denk aan een draadloze koppelbare rookmelder of een rookmelder met Lithium batterij die je slechts een keer in de tien jaar hoeft te vervangen.

Koolmonoxidemelders

Koolmonoxide is een enorm gevaarlijk gas dat kan ontstaan als aardgas, hout of benzine onvolledig verbrand. Het gevaar van dit gas is dat het niet waarneembaar is door mensen. Je kunt namelijk niet zien, ruiken of proeven dat het er is. Omdat koolmonoxide 250 keer sneller wordt opgenomen in het bloed dan zuurstof is het levensgevaarlijk als dit vrijkomt. Mocht dit het geval zijn zul je binnen no-time bewusteloos raken en als er niet snel genoeg wordt ingegrepen overlijden. Een koolmonoxidemelder kan het gas gelukkig wel detecteren en zal direct alarm slaan zodat jij snel kunt handelen en schade kunt voorkomen.

Gasmelders

Ook kun je in ons assortiment terecht voor gasmelders. Deze werken in principe hetzelfde als rookmelders maar zullen ook alarm slaan bij het detecteren van LPG, aardgas en steenkoolgas.Let wel op dat gasmelders geen koolstofmonoxide kunnen waarnemen. Daar heb je een aparte koolmonoxidemelder voor nodig.

Waar moet je brandbeveiliging plaatsen?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je melder op een geschikte plek te plaatsen. Het is altijd aan te raden om meerdere melders te gebruiken om je hele huis of kantoor veiliger te maken. Je kunt er voor kiezen om een melder in iedere ruimte op te hangen zodat je altijd verzekerd bent van een gedegen brandbeveiliging. Zorg er in ieder geval voor dat iedere verdieping minimaal een melder heeft tegen het plafond. Let er op dat de melder minstens 50 centimeter van een muur of hoek vandaan is en niet op in de tocht hangt. Tot slot moet de vluchtroute veilig zijn, hang dus een melder op in de ruimte waar de slaapkamers op uitkomen. Natuurlijk zijn dit slechts tips en adviseren we goed onderzoek te doen naar de juiste plaatsing. Hiervoor verwijzen we je graag door naar o.a. Brandweer.nl.

Je brandbeveiliging kopen bij Kabeldirect.nl!

Kom je er niet uit, weet je niet welke melder jij moet kiezen of wil je extra advies over de werking en plaatsing? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op een oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stel jouw vraag in onze live chat of stuur ons een e-mailbericht.