CATEGORIEËN

Soldeerbout

De beste soldeerbout koop je bij Kabeldirect.nl. Wanneer je gaat solderen is een soldeerbout essentieel. Met een soldeerbout kun je het tin laten smelten en aanbrengen op bijvoorbeeld een printplaat, dakgoot of sierraden. Bekijk hieronder ons hele assortiment met verschillende soldeerbouten van verschillende A-merken zoals Weller, Nedis en Fixpoint.

lees meer...
1

Welke soorten soldeerbouten zijn er?

Er zijn verschillende soorten soldeerbouten te koop met ieder zijn eigen voor- en nadelen. Om je te helpen om een goede keuze te maken hebben wij hieronder een paar voor je op een rijtje gezet.

Elektrische soldeerbout

Met een elektrische soldeerbout kun je zelf je temperatuur regelen. Daarnaast zijn er ook eenvoudigere elektrische soldeerbouten waarbij dit niet kan. Deze zijn vooral geschikt voor het lichte werk zoals het solderen van onderdelen op printplaten. Solderen met een temperatuur boven 450 graden, ook wel hardsolderen genoemd, wordt veel gedaan bij bijvoorbeeld het repareren van leidingwerk, sieraden en framewerk.

Gassoldeerbout

Een gassoldeerbout heeft een ingebouwd gasreservoir. Ze worden gevuld met gaspatronen en zijn geschikt om bijvoorbeeld soldeerwerkzaamheden te verrichten aan zink, RVS, lood en koper. Het grote voordeel van een soldeerbout op gas is dat deze draadloos zijn. Het nadeel is dat ze op ongunstige momenten leeg kunnen raken, zorg dus altijd voor genoeg gas.

Wat heb je nodig om te solderen?

Om te kunnen solderen met tin heb je naast een soldeerbout een aantal producten nodig. Denk bijvoorbeeld aan soldeertin om verbindingen te kunnen maken. Ook kan een soldeerstation handig zijn en hebben wij verschillende soldeeraccessoires zoals een soldeerbouthouder in ons assortiment. Zorg er altijd voor dat beide oppervlakken wat je gaat solderen goed schoon zijn. Alleen zo bereik je het beste resultaat.

Soldeerbout kopen bij Kabeldirect.nl

Bij Kabeldirect kun je terecht voor een grote variëteit aan soldeerbouten. Kom je ergens niet uit, weet je niet welk soldeerapparaat het beste bij jou past of wil je gewoon wat extra advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het is ons streven om je vragen dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stel je vraag in onze live chat of stuur ons een mail.