CATEGORIEËN

Tangen

Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2 3

Voor elke klus de juiste tang

Het lijkt vanzelfsprekend, maar een goede set tangen is onmisbaar als doe-het-zelver. Bovendien kunt u zich heel wat tijd en kopzorgen besparen als u voor de juiste klus het juiste instrument gebruikt. Op zoek naar enkele types of toepassingen? Hierbij een klein overzicht. Met een tangbeweging grijpt u objecten vast en kunt u ze bijvoorbeeld buigen of platknijpen. Elk type heeft gemeenschappelijk dat het van het hefboomprincipe gebruik maakt. Zo zijn er veel gelijkenissen met een schaar. Met andere woorden, door druk uit te oefenen met de handen knijpt u het uiteinde toe en knipt u bijvoorbeeld draad door.

U kunt altijd wel een nijptang gebruiken tijdens een klus of verbouwing, maar ook voor hele precieze taken komt het juiste type van pas. Met een kniptang knipt u metalen of plastic draden door. Wilt u een kniptang gebruiken om elektriciteitswerken uit te voeren, dan moeten de handvaten zeker geïsoleerd zijn. Let er dan sowieso ook op dat de elektriciteit afgesloten is. Een nijptang dient dan weer om nagels uit hout te trekken. Ideaal voor de schrijnwerker dus, terwijl een striptang onmisbaar is voor de elektricien. Daarmee verwijdert u de mantel van elektriciteitsdraden op de gewenste lengte.


href="https://www.kabeldirect.nl/gereedschap/tangen/combinatietang.html">Combinatietangen bestaan ook. Dit zijn allround-tangen die u voor alle bovenstaande taken kunt gebruiken. En dan het fijne werk? Een typische precisietang is de punttang. Daarmee kunt u kleine objecten op hun plaats aanbrengen of lichtjes buigen. Juwelenmakers zijn hier zeker vertrouwd mee. Nog meer types? De pijptang bijvoorbeeld. Dit is een onmisbaar instrument voor loodgieters. Hiermee nemen ze de metalen pijpen vast of schroeven ze los.

Er bestaan nog veel meer soorten, soms zelfs heel gespecialiseerd. Neem een kijkje op de website voor het volledige aanbod. Nijptangen bestaan ook in verschillende sterktes en materialen. Vraag advies vooraleer u een aankoop doet. Met de gepaste werktuigen wordt uw leven er heel wat makkelijker op!