CATEGORIEËN

Homeplug

Met een homeplug van Powerline breid je eenvoudig je netwerk uit zonder dat je een kabel door je huis te hoeft te trekken. Een kind kan de was doen: steek de homeplug adapters in de stopcontacten en je bent klaar om te internetten of interactieve televisie te kijken via het stopcontact. De Homeplug is een ideale oplossing voor (tijdelijke) thuiswerkers. Bij Kabeldirect vind je verschillende sets van het merk Powerline met of zonder WiFi versterker.

lees meer...

Draadloos tv kijken via stopcontact met je Homeplug

Met de Homeplug kun je tv kijken via het stopcontact. Je hoeft dan geen UTP kabels te trekken. Dit is ideaal voor interactieve tv. Om een scherp en stabiel beeld te krijgen is het belangrijk om de Homeplug direct in het stopcontact te steken. Steek de Homeplug niet in een verlengkabel of verlengsnoer.

Hoe werkt een Powerline Homeplug adapter?

Met een Powerline Homeplug kun je op een eenvoudige manier jouw internetverbinding uitbreiden via het stopcontact. Bij Kabeldirect vind je sets met twee adapters. De adapters maken contact met elkaar via het stroomnetwerk. De verbinding wordt gemaakt via de stroomkabels in plaats van een WiFi kabel. Als je geen kabels door je huis wilt trekken is de Homeplug een bijzonder aantrekkelijk alternatief met een net zo stabiele verbinding.

Powerline Homeplug met WiFi repeater

Wil je ook het WiFi signaal versterken? Je kunt je huidige draadloze netwerk vergroten met behulp van een WiFi repeater. Een WiFi repeater is een apparaatje die je huidige draadloos netwerk draadloos ‘opvangt’, en vervolgens weer (versterkt) uitzendt.

Hoe gebruik je een Homeplug Powerline Adapter?

Powerline Homeplugs staan ook wel bekend als Powerline adapters. Bij het gebruik van deze Homeplugs hoef je dus nooit meer kabels te trekken. Hoe werkt dat dan? Hieronder staat in stappen beschreven hoe je een internetverbinding kunt maken via het stroomnet.

  1. Steek de eerste adapter in het stopcontact en sluit met een netwerkkabel de modem/router aan.
  2. Steek de tweede adapter in het stopcontact en sluit je laptop of computer aan met een netwerkkabel.
  3. Verbind de adapters door op de knop te drukken.

Klaar! Je hebt nu heel eenvoudig een internetverbinding via het stroomnetwerk gecreëerd. Bij de meeste Powerline Homeplugs wordt een netwerkkabel van 1 meter geleverd bij de set. Wil je een andere lengte? Dan kun je hier een netwerkkabel bestellen.

Een Homeplug kopen bij Kabeldirect.nl

Kom je er niet uit, weet je niet welke Homeplug jij nodig hebt of wil je gewoon wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op een oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.