CATEGORIEËN

Cat 6 Kabels

Wil je een computernetwerk aanleggen? Dan zijn onze CAT6 kabels ideaal. Niet alleen zijn ze geschikt voor internetgebruik, ook kun je ze gebruiken om andere apparaten aan te sluiten op jouw netwerk. Bekijk onze FTP en UTP CAT6 kabels in diverse lengtes hieronder.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Wat is een CAT 6 kabel?

Een CAT 6 kabel is een UTP (of FTP) kabel en wordt ook wel een internet kabel of ethernet kabel genoemd. Je kunt ze gebruiken voor het aanleggen van telefonie- en computernetwerken. Er bestaan verschillende categorieën UTP kabels, elk met eigen specificaties. Doorgaans geldt dat hoe hoger of nieuwer de categorie is, hoe sneller de kabel is. Met een CAT 6 kabel behaal je snelheden tot 1.000 Mbit/s (1Gbit/s).

Werking van CAT6 kabels

Een CAT6 kabel werkt als een netwerkkabel en bestaat uit aderpaartjes. Elk van deze aderparen levert een bijdrage aan het verzenden van een signaal aan de hand van een current loop. De UTP aders geven dus signalen door. De stroom loopt door het ene draadje en komt via het andere draadje terug. Een aderpaar heeft twee draden die geïsoleerd zijn van elkaar en als twisted pair in elkaar zijn gedraaid. Ze worden in paartjes gedraaid om storingen in het signaal te voorkomen. Om de draadjes bevindt zich een beschermende mantel en aan de uiteinde van de kabel bevinden zich plug and play connectoren.

Kans op interferentie verkleinen

Netwerkkabels zijn op verschillende manieren opgebouwd. Dit heeft te maken met de afscherming van de kabel. Bij een goed afgeschermde kabel is de kans op interferentie (elektromagnetische storingen) kleiner. In ons assortiment vind je zowel UTP (unshielded twisted pair) als S/FTP (shielded foiled twisted pair) en SF/UTP kabels.

Voordelen (UTP) CAT 6 kabel

Een CAT 6 kabel voorziet als netwerkkabel in meerdere voordelen. De kabel is door de plug and play connectoren met gemak te gebruiken en is snel genoeg voor de meeste toepassingen in huis. Ook hoef je de verbinding niet met andere apparaten te delen, waardoor een hoge verbindingssnelheid gegarandeerd kan worden. Een UTP CAT6 kabel is geschikt om te gebruiken voor een snelheid tot 1000 Mbit/s en een doorvoersnelheid van 250 Mhz. Een Cat 6 kabel kan dus meer data tegelijkertijd verwerken dan een CAT5e kabel. CAT 6 kabels zijn ook geschikt om twee computers met elkaar te laten communiceren. Over een afstand van 55 meter is het in sommige gevallen zelfs mogelijk om data te verzenden met een snelheid van 10 GB/s. Gebruik je een UTP kabel waarbij er minder dan drie snoeren bij elkaar zijn geplaatst? Dan is de bandbreedte en potentiële internetsnelheid te behalen. Hoe minder interferentie (ruis), hoe sneller de data verstuurd kan worden.

Cat 5 of Cat 6?

Zoals gesteld zijn er meerdere soorten CAT kabels. Afhankelijk van jouw wensen zijn verschillende kabels geschikt. Zo heeft een CAT6 kabel een hogere doorvoersnelheid dan een CAT5e kabel. Hierdoor kan de kabel meer data tegelijkertijd verwerken. De snelheid van CAT5 en CAT6 kabels is wel gelijk. Wil je nog hogere snelheden behalen? Dan kun je beter gaan voor een CAT6a of CAT7 kabel. Deze behalen snelheden tot 10.000 Mbit/s. Ook de doorvoersnelheid is hoger. Cat6a kabels hebben een doorvoersnelheid van 500 Mhz en Cat7 kabels hebben een doorvoersnelheid vanaf 600 Mhz.

CAT 6 Kabel kopen bij Kabeldirect.nl!

Kom je er niet uit, weet je niet welke CAT 6 kabel jij nodig hebt of wil je gewoon wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op een oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.