CATEGORIEËN

Cat6 patchkabels

Geen resultaten gevonden voor de filter!

Een computernetwerk aanleggen met Cat6 netwerkkabels

Cat6 netwerkkabels worden gebruikt om een computernetwerk aan te leggen. Deze kabels staan ook wel bekend als patchkabels. Netwerkkabels worden gebruikt om uw computer of printer aan te sluiten op uw netwerk. Wij hebben een ruim en divers assortiment in Cat6 netwerkkabels.

Eigenschappen Cat6 netwerkkabels

Een Cat6 netwerkkabel is uitermate geschikt voor Gigabit netwerken. Daarnaast haalt deze kabel snelheden tot 1000 Mbit/s. Tot slot heeft de Cat6 patchkabel een bandbreedte van 250 MHz. Dit wil zeggen dat deze kabel meer data tegelijkertijd kan verzenden dan een Cat5e netwerkkabel.

Kans op interferentie verkleinen

Netwerkkabels zijn op verschillende manieren opgebouwd. Dit heeft te maken met de afscherming van de kabel. Bij een goed afgeschermde kabel is de kans op interferentie (elektromagnetische storingen) kleiner.

UTP en S/FTP kabels

UTP (Unshielded Twisted Pair) patchkabels zijn niet afgeschermd. Deze kabels zijn geschikt voor het gebruik in een omgeving met weinig externe stroomfactoren. Wilt u de kabel gebruiken in een buis met een COAX of (kracht)stroomkabel? Dan kunt u het beste kiezen voor een S/FTP kabel. Deze kabel is afgeschermd met vlechtwerk en de aderparen in de kabel zijn afgeschermd met folie. Hieronder kunt u een keuze maken uit onze verschillende soorten Cat6 netwerkkabels.