CATEGORIEËN

Antenne versterkers (Coax versterkers)

Wil je meerdere apparaten, zoals televisies, aansluiten op het antennesignaal en merk je dat je signaalverlies hebt? Om het antenne signaal weer te versterken, kun je een antenne versterker aanschaffen. Een antenne versterker wordt ook wel een TV versterker of coax versterker genoemd. Met een TV versterker kun je in de allerbeste kwaliteit op alle televisies zonder problemen TV kijken. Kabeldirect.nl helpt jou graag aan de juiste versterker en biedt alleen de beste kwaliteit van onder andere Hirschmann en Technetix.

lees meer...

Wat is een antenne versterker?

Wandcontactdozen, splitters, coaxkabels etc. dempen het TV signaal. Een antenne versterker heeft kortweg twee belangrijke functies. Deze versterkt het signaal voor het gebruik van langere coaxkabels en is een handige verdeler naar meerdere ontvangers.

Hoe werkt een antenne versterker?

Voor antenneversterkers ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een ruim assortiment aan TV versterkers. Het is zeer eenvoudig om de versterker aan te sluiten op jouw televisie. Je kunt de coax kabel aansluiten op jouw televisie en het andere uiteinde van de kabel sluit je aan op de versterker. Na de installatie geniet je van optimale beeldkwaliteit. Wij verkopen bovendien verschillende connectoren om jouw versterker aan te sluiten voor goede antenne signalen. Tevens bieden wij afsluitweerstanden aan. Deze kunnen op niet-gebruikte aansluitingen geschroefd worden om signaalverlies te voorkomen.

Welke antenne versterker heb jij nodig?

Vroeger was TV signaal eenrichtingsverkeer: vanuit het kabelbedrijf werden (analoge) signalen naar jouw televisie verzonden. Met de opkomst van interactieve TV moeten signalen twee richtingen ondersteunen. Vanuit jouw TV worden (digitale) ‘retoursignalen’ naar het kabelbedrijf verzonden. Als je gebruik maakt van interactieve TV, heb je een retourgeschikte versterker nodig. Wanneer je gebruik maakt van analoge en digitale televisie van onder andere Caiway, Telenet of Ziggo is de kwaliteit van de antenne versterker zeer belangrijk. Om een goede antenne versterker uit te kiezen moet je weten wat het verlies van een kabel is en kun je de versterking bepalen. De vuistregel is: per vijf meter kabel kun je rekenen op een verlies van 1 dB. Wanneer je tien meter kabel hebt kun je dan ook rekenen op een verlies van 2dB. Wanneer je exact wilt weten hoeveel signaalverlies er optreedt, kun je het beste de provider of monteur inschakelen. Hoeveel televisies je aan kunt sluiten, verschilt per versterker. Voor de aanschaf is het van belang om te weten hoeveel apparaten je aan wilt sluiten.Zo bestaan er antenne versterkers met 2 ,3, 4, 5, 6 of zelfs 8 uitgangen. Vaak hebben deze versterkers uitgangen die een verschillende hoeveelheid versterken, omdat niet elke coax kabel in huis even lang is, denk dus eerst goed na hoeveel versterking je nodig hebt en welke poorten je gaat gebruiken, alvorens je een versterker aanschaft.

Een antenne versterker kopen bij Kabeldirect.nl!

Bekijk hierboven ons assortiment aan antenne versterkers (coax versterkers) van A-merken zoals Hirschmann en Technetix. Bestel je vandaag vóór 22:00? Dan ontvang jij jouw product morgen al in huis! Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.