CATEGORIEËN

HDMI

Geen resultaten gevonden voor de filter!

HDMI Kabel

HDMI staat voor High-Definition Multimedia Interface. Het is een aansluiting voor audio- en videosignalen. In principe is een HDMI aansluiting te vergelijken met zowel een SCART als DVI aansluiting, enkel is HDMI digitaal waardoor dit signaal beeld én geluid ondersteunt. SCART, DVI en andere analoge signalen ondersteunen alleen beeld. Door de digitale overzetting is de kans op ruis minder groot en is de kwaliteit van het overgedragen beeld veel hoger.

Welke HDMI kabel bestaat er?

Voordat u een HDMI kabel gaat kopen, is het handig om eerst iets meer te weten over HDMI kabels. Wij verkopen verschillende versies.

HDMI 1.3

Allereerst HDMI 1.3 kabel, dit zijn iets oudere kabels die een Full HD resoluties ondersteunen. Dit is voldoende als u een Full HD TV of monitor wilt aansluiten.

HDMI 1.4

Daarna, HDMI 1.4 kabel, de maximale resolutie is 4K bij 30Hz, de resolutie is dus hoger dan bij 1.3. Maar liefst 4096 x 2160 pixels. Dit is vier keer groter dan de gebruikelijke HD resolutie en wordt ook wel UHD (Ultra HD) genoemd. Ook de totale bandbreedte is hoger, namelijk 10,2 Gbit/s. Tevens ondersteunt HDMI 1.4 Deep Color, 3D en ARC (Audio Return Channel). ARC houdt in dat er geen aparte kabel voor audio gelegd hoeft te worden, het geluidssignaal wordt in de HDMI kabel meegestuurd. In de HDMI 1.4 versie is er een extra datakanaal voor ethernet toegevoegd, dit betekent dat er geen aparte ehternet-kabel meer nodig is om een netwerk te realiseren. Natuurlijk moet alle apparatuur in de opstelling deze technologie ondersteunen.

HDMI 2.0

HDMI 2.0 kabel is de meest gebruikte kabel op het moment, deze kabels ondersteunen 4K bij 60Hz. Het maximale aantal frames per seconde is dus dubbel zo hoog, het beeld is daarom nog smoother dan bij HDMI 1.4. 2.0 ondersteunt ook HDR (High Dynamic Range), HDR maakt het mogelijk om een realistischer beeld te schetsen doormiddel van meer contrast en een uitgebreider kleurenpalet. Deze kabels halen een totale bandbreedte van 18 Gbit/s.

HDMI 2.1

HDMI 2.1 kabel is de allernieuwste versie. Deze kabels ondersteunen Dynamische HDR, VRR Game Mode en een maximale resolutie van 10K bij 120Hz (en alle lagere resoluties tot maximaal 120Hz). Tevens komt met HDMI 2.1 een Ultra High Speed versie, ook wel een 48G HDMI-kabel genoemd. Deze 48G kabels kunnen in plaats van 18Gbit/s (HDMI 2.0 standaard), tot wel 48 Gbit/s aan. Hoe kan dit? Het heeft te maken met hoe de kabel is opgebouwd, de connector van deze kabels past op elke andere HDMI aansluiting, echter zijn de aders dikker, de kwaliteit koper is hoger en de kabel is beter afgeschermd.

Overige HDMI producten

Naast de nieuwste kabels bieden we ook andere HDMI producten aan zoals streamers, splitters en schakelaars. Daarnaast hebben we ook micro en mini HDMI kabels die veelal terug te vinden zijn op camera’s en tablets. Bekijk ons assortiment aan HDMI producten hieronder.

Advies nodig over HDMI kabels of apparatuur?

Kom je er niet uit of weet je niet welke HDMI versie het beste past bij jou, of wil je gewoon wat extra advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee jij aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stel onze vraag in onze live chat of stuur ons een e-mailbericht.