CATEGORIEËN

Geheugenkaarten (SD, SDHC, SDXC)

Geheugen op je telefoon, tablet of camera vol? Niet voor lang. Bestel een geheugenkaart en creeër zeeën aan extra ruimte. Ook handig als je apparaat vol bestanden staat, maar je graag wat meer structuur of overzicht wilt aanbrengen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om aparte geheugenkaarten te gebruiken wanneer je op vakantie gaat. Een bijkomend voordeel van een geheugenkaart is dat het toestel niet zal vertragen door het volle geheugen, omdat deze extern is geplaatst.

lees meer...

De verschillende soorten geheugenkaarten

Net zoals dat er enorm veel varianten telefoons, tablets en camera’s zijn, zijn er ook vele soorten en maten geheugenkaarten. Ieder apparaat is namelijk anders en heeft waarschijnlijk een andere ingang indien aanwezig. Check altijd voor je een geheugenkaart wilt kopen welke er in het apparaat past dat je gaat gebruiken. De meest voorkomende soorten geheugenkaarten zijn als volgt:

  1. SD kaart

  2. SD staat voor Secure Digital. Deze kaart is gebaseerd op het oudere type Multi Media Card, maar is een stukje dikker en kan sneller gelezen worden.

  3. SDHC kaart

  4. Een Secure Data High Capacity kaart is de vernieuwde versie van de SD kaart. Zoals de naam al doet vermoeden beschikt deze kaart over meer capaciteit.

  5. SDXC kaart

  6. De laatste in dit rijtje is de SDXC kaart waarin de X voor extended staat. Deze versie heeft nog meer capaciteit dan de SDHC kaart. Deze geheugenkaarten hebben maar liefst een capaciteit van 64GB tot 2TB.

Welke geheugenkaart heb ik nodig?

Naast de keuze in geheugen (SD, SDHC of SDXC) kan er ook een formaat worden gekozen. Er zijn drie formaten aan geheugenkaarten, namelijk: standaard, mini en micro. Deze worden vooral gebruikt in apparaten waar de grootte een probleem kan vormen. Denk bijvoorbeeld aan een telefoon. Controleer alvorens een aankoop welke grootte betreft het formaat en geheugen je nodig hebt hebt. De afmetingen van deze formaten zijn als volgt:

  1. Standaard: 32 × 24 × 2,1 mm
  2. Mini: 20 × 21,5 × 1,4 mm
  3. Micro: 15 × 11 × 1 mm

Geheugenkaarten kopen bij Kabeldirect.nl

Bij Kabeldirect kun je terecht voor alle soorten geheugenkaarten. Kom je ergens niet uit, weet je niet welk product je nodig hebt of wil je gewoon extra advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het is ons streven om je vragen dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stel je vraag in onze live chat of stuur ons een mail.