CATEGORIEËN

Scart omvormers

Hoe sluit een apparaat met SCART aansluiting aan op een nieuwe TV zonder SCART aansluiting? Dat is eigenlijk heel simpel. Je hebt er namelijk alleen een SCART naar HDMI omvormer voor nodig. Bekijk hier ons aanbod aan SCART naar HDMI converters.

lees meer...

Waar heb je een SCART naar HDMI omvormer voor nodig?

Nieuwe televisies beschikken vaak niet meer over een SCART aansluiting, maar hebben in veel gevallen wel modernere aansluitingen zoals HDMI. Wanneer je oudere video apparatuur (DVD spelers en videorecorders) wilt aansluiten heb je dus een omvormer nodig. De meeste verbindingen kunnen prima met een adapter of kabel gebruikt worden, maar met SCART en HDMI is dat niet het geval.

Hoe werkt een SCART naar HDMI converter?

SCART en HDMI signalen zijn bijzonder verschillend. SCART kan alleen een analoog videosignaal doorsturen en een HDMI aansluiting kan alleen een digitaal signaal verwerken. Deze twee aansluitingen kunnen elkaars signaal dus niet verwerken, ze kunnen dus niet met elkaar communiceren. Om dit op te lossen moet je gebruik maken van een omvormer van SCART naar HDMI. Deze omvormer vertaalt het analoge signaal naar een digitaal signaal zodat je TV of ander apparaat met een HDMI aansluiting het signaal kan lezen en zorgt ervoor dat jij weer al jouw favoriete films en series kan afspelen.

Waar moet je opletten bij het kopen van een SCART naar HDMI converter?

Het belangrijkste is dat je de juiste soort omvormer koopt. SCART naar HDMI en HDMI naar SCART converters lijken op elkaar, maar werken totaal anders. Je kunt ze dus niet wisselen en ze werken niet andersom. Een HDMI naar SCART omvormer vertaalt een digitaal signaal naar een analoog en heeft niet de optie dit om te wisselen. Op zoek naar een HDMI naar SCART omvormer? Bekijk deze hier.

Waarom geen SCART naar HDMI kabel?

SCART naar HDMI kabels zijn wel te koop, maar werken vaak niet. Het lijkt de makkelijkste oplossing, maar een kabel kan het analoge signaal niet omzetten naar een digitaal signaal. Laat je dus niet verleiden door deze kabels, dit zal in veel gevallen namelijk leiden tot een retourzending. Koop in plaats hiervan een SCART naar HDMI converter.

SCART naar LED TV’s

Wanneer je een nieuwe LED TV plat tegen de muur wilt hangen, wil je natuurlijk geen dikke kabels en aansluitingen in de weg hebben. Het is bekend dat de SCART aansluiting behoorlijk groot is in zijn omvang. Onze SCART naar LED adapters bieden hier de perfecte oplossing voor. Deze kunnen enkel gebruikt worden bij het bijbehorende merk TV en zijn dus niet universeel. Daarnaast kun je ze alleen gebruiken als je een geschikte AV uitgang hebt, het betreft dus géén HDMI aansluiting. Check voordat je deze adapter koopt eerst of de adapter wel geschikt is voor jouw LED televisie. Als deze niet in jouw TV past kun je SCART apparaten alleen aansluiten met behulp van een SCART to HDMI converter

Een SCART naar HDMI converter kopen bij Kabeldirect.nl

Bekijk hierboven ons assortiment aan SCART naar HDMI omvormers. Bestel je vandaag vóór 22:00? Dan ontvang jij jouw product morgen al in huis! Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.