CATEGORIEËN

USB hubs

Met een USB hub voeg je eenvoudig extra USB poorten toe aan je laptop of computer. Je hebt uitgebreide keuze tussen verschillende hubs variërend van drie tot tien poorten. Dankzij het ruime aanbod aan USB hubs vind je bij Kabeldirect snel wat je nodig hebt. Bekijk het assortiment hieronder.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2 3 4 5

Wat is een USB hub?

Een USB hub is een apparaat om jouw laptop of computer eenvoudig van extra USB poorten te voorzien. Door de USB hub aan te sluiten met een USB kabel op jouw laptop komen er een aantal USB poorten vrij die je kunt gebruiken voor andere randapparatuur. Hiervoor heb je geen aparte software nodig. Er bestaan diverse type USB hubs, waarover je hieronder meer leest.

Welke soorten USB hubs zijn er?

Er zijn veel soorten USB-hubs, die verschillen in maximale snelheid en type aansluitingen. Denk hierbij aan een USB 2.0 hub, USB 3.0 hub en Firewire hubs. Ook zijn er verschillende type aansluitingen, zo is er een USB A hub en een USB C hub.

USB 2.0 hub

Het signaal van USB 2.0 heeft een maximale snelheid van 480 Mb/s. Voor sommige apparaten, zoals het aansluiten van een toetsenbord of muis, is dit type hub perfect te gebruiken. Wil je veel (grote) bestanden overzetten via USB? Houd er dan rekening mee dat een USB 2.0 hub langzamer is dan een USB 3.0 hub. Een USB 2.0 hub kun je zowel op een USB 2.0 poort als op een USB 3.0 poort aansluiten.

USB 3.0 hub

Een USB 3.0 hub heeft een maximale snelheid van 5 Gb/s. Dankzij de hoge snelheid is dit de ideale USB hub voor de overdracht van grote bestanden. De snelste van het stel is de USB 3.1 hub met een snelheid van 10 Gb/s. De plug van een USB 3.0 kabel is eenvoudig herkenbaar, doordat deze van binnen blauw is. Je kunt deze overigens gewoon op een USB 2.0 poort op je laptop aansluiten, maar dan profiteer je niet van de maximale snelheid die je hebt als je hem op een USB 3.0 poort aansluit.

Firewire hubs

Firewire hubs functioneren hetzelfde als de USB splitters, maar hier kunnen extra Firewire poorten mee gecreëerd worden. Dit kan zeer eenvoudig worden aangesloten met Firewire kabels.

USB A hub

Een USB A hub sluit je aan op een USB A poort van je laptop of computer. Lange tijd was deze platte, rechthoekige USB aansluiting het meest gangbaar. Bedenk voordat je een hub koopt op welke USB poort je de hub wilt aansluiten.

USB C hub

De meeste nieuwe laptops hebben een USB C poort waarop je een USB C hub kunt aansluiten. Dit type aansluiting is kleiner dan een USB A aansluiting en is herkenbaar aan de platte, ovale vorm. Daarnaast zit het verschil ‘m in de snelheid. USB C hubs bieden je meer snelheid, wat absoluut een groot voordeel is bij bestandsoverdracht. Ontdek ook de USB C hub HDMI, met daarop een HDMI poort. Ook zijn er hubs verkrijgbaar met extra aansluitingen voor een SD-kaart of een ethernetaansluiting voor een netwerkkabel.

Welke USB hub moet ik kopen?

Behalve de snelheid en het type aansluiting, is het belangrijk om alvorens je aankoop na te gaan hoeveel USB poorten je nodig hebt. Laptops hebben steeds minder USB poorten, waardoor een USB hub handig is om randapparatuur aan te kunnen sluiten. Weet je bijvoorbeeld hoeveel extra poorten jij normaal gebruikt voor werk of school? Er zijn namelijk verschillende USB splitters met een diversiteit in aantal extra poorten. Wil je de USB hub makkelijk kunnen meenemen, dan is een kleine en lichte USB mini hub iets voor jou. Let op: een USB hub met vijf aansluitingen zorgt ervoor dat je vier extra aansluitingen kunt gebruiken. De enkele USB aansluiting in je laptop of computer wordt namelijk gebruikt door de USB Hub.

USB hub met voeding of zonder voeding?

Er zijn USB hubs die geen extra voeding nodig hebben en USB hubs die je met een adapter aansluit op het stopcontact voor extra stroom. USB hubs zonder voedingsadapter krijgen stroom via de USB aansluiting op je laptop (bus powered). Kies je voor een USB hub met voeding (self powered), dan kun je deze ook als oplaadstation gebruiken, bijvoorbeeld voor je smartphone of tablet. Dit type hub kan tot 500 mA stroom leveren aan elk apparaat. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Orico 3.0 USB hub.

Een USB hub kopen bij Kabeldirect.nl!

Bekijk hierboven ons assortiment aan USB hubs en USB splitters. Bestel je vandaag vóór 22:00? Dan ontvang jij jouw product morgen al in huis! Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op een oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.