CATEGORIEËN

Kniptang, zijkniptang en zijsnijtang

Een kniptang, ook wel zijkniptang of zijsnijtang genoemd, is een van de belangrijkste gereedschappen voor tijdens het klussen. Knip eenvoudig draden van metaal, ijzer of staal. Een kniptang is ook handig voor bijvoorbeeld het doorknippen van tyraps en andere kabelbinders. Kies jij voor een tang die lekker in de hand ligt, die anti-slip handvaten heeft of ben je op zoek naar een specifiek formaat? Ontdek ons assortiment met kniptangen, zijkniptangen of zijsnijtangen.

lees meer...

Hoe kies ik een goede kniptang?

Het kiezen van de juiste kniptang kan een belangrijke rol spelen bij het succesvol uitvoeren van een project en het vermijden van frustratie en schade aan het gereedschap. Als je de juiste kniptang wilt kiezen, dien je rekening te houden met de volgende factoren:

 1. Toepassing: Het eerste waar je aan moet denken bij het kiezen van de juiste kniptang is de toepassing waarvoor je hem gaat gebruiken. Er zijn verschillende soorten kniptangen die elk geschikt zijn voor verschillende materialen en toepassingen. Enkele veel voorkomende soorten kniptangen zijn:
  • Zijsnijtang: dit is een algemene kniptang die geschikt is voor het knippen van draad, kabels en andere materialen.
  • Kabelknipper: deze kniptang is speciaal ontworpen voor het knippen van elektrische kabels en is daarom ideaal voor elektriciens.
  • Buiskniptang: dit is een tang die is ontworpen voor het knippen van buizen, ideaal voor loodgieters.
  • Nageltrekker: dit is een tang die is ontworpen voor het verwijderen van spijkers, ideaal voor timmerlieden.

 2. Grootte: Het is belangrijk om de juiste maat van de kniptang te kiezen voor de taak die je wilt uitvoeren. Een te kleine kniptang kan niet voldoende kracht uitoefenen om het materiaal door te snijden, terwijl een te grote kniptang onhandig kan zijn om te gebruiken. Kies daarom een kniptang die past bij de grootte van het materiaal dat je wilt knippen én de ruimte waarin je moet kunnen werken.

 3. Kwaliteit: Kwaliteit is belangrijk bij het kiezen van een kniptang. Een goede kwaliteit kniptang gaat langer mee en presteert beter dan een goedkopere, minder kwalitatieve kniptang. Kies een kniptang die is gemaakt van duurzaam materiaal en goed in elkaar gezet is.

 4. Comfort: Het is belangrijk om een kniptang te kiezen die comfortabel in de hand ligt en gemakkelijk te gebruiken is. Kies een kniptang met ergonomische handgrepen die goed passen bij de grootte van je handen. Hierdoor wordt het knippen minder vermoeiend en kun je langer doorgaan zonder last van je handen te krijgen.

Elektriciteitsdraden knippen

Wil je een kniptang gebruiken om elektriciteitswerkzaamheden uit te voeren? Zorg er dan voor dat de elektriciteit is afgesloten en kies voor een kniptang met geïsoleerde handvaten.

Grote of kleine kniptang

Op zoek naar een grote of lange kniptang? Wij bieden kniptangen tot een grootte van maximaal 180 millimeter aan. Dankzij dit formaat kun je extra dikke materialen doorknippen omdat je extra kracht kunt zetten. Op zoek naar een kleine of mini kniptang? Bij ons krijg je al sterke kniptangen vanaf 118 millimeter. Ideaal om mee te werken in kleine ruimtes of om mee te nemen in jouw gereedschapskist. Door het formaat neemt deze tang maar weinig ruimte in beslag, handig wanneer er niet veel ruimte is om de kniptang te gebruiken.

Kabel kniptang

Een kabel kniptang is een speciaal gereedschap dat wordt gebruikt om kabels door te snijden. Deze tang is speciaal ontworpen om dikke kabels en draden veilig en snel door te knippen. Kabel kniptangen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, afhankelijk van de toepassing.

Een van de belangrijkste kenmerken van een kabel kniptang is de stevige en duurzame constructie. Deze tangen zijn vaak gemaakt van hoogwaardige materialen zoals gehard staal om de snijvlakken scherp en sterk te houden, zelfs bij regelmatig gebruik. Dit zorgt voor een efficiënte en nauwkeurige snede die niet alleen de kabel snel doorsnijdt, maar ook een schone snede achterlaat.

Kabelkniptangen worden vaak gebruikt in elektrische toepassingen, zoals het snijden van kabels en draden voor het aansluiten van elektrische apparaten en componenten. Ze zijn ook handig voor bouw- en constructie toepassingen, zoals het snijden van staalkabels bij het maken van hekwerken en andere metalen constructies.Dit maakt een kabel kniptang een onmisbaar stuk gereedschap voor elke elektricien of bouwer die te maken heeft met dikke kabels en draden.

Knipex kniptang

Is ons assortiment vind je onder andere Knipex kniptangen. Dit A-merk wordt geproduceerd in Duitsland en staat voor echte kwaliteit. Het is al meer dan 135 jaar actief met hoogwaardige tangen. Voordat deze tangen op de markt komen zijn ze door een strenge kwaliteitscontrole gegaan en worden alleen de beste staallegeringen gebruikt. Hierdoor heb je jarenlang plezier van een van de beste kniptangen op de markt.

Kniptang kopen bij Kabeldirect.nl

Bij Kabeldirect kun je terecht voor kniptangen, zijkniptangen en zijsnijtangen. Kom je ergens niet uit, weet je niet welke materialen je allemaal nodig hebt of wil je gewoon wat extra advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het is ons streven om je vragen dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stel je vraag in onze live chat of stuur ons een mail.