CATEGORIEËN

Kniptang, zijkniptang en zijsnijtang

Een kniptang, ook wel zijkniptang of zijsnijtang genoemd, is een van de belangrijkste gereedschappen voor tijdens het klussen. Knip eenvoudig draden van metaal, ijzer, staal of elektriciteit. Een kniptang is ook handig voor bijvoorbeeld het doorknippen van tyraps. Kies jij voor een tang die lekker in de hand ligt, die anti-slip handvaten heeft of ben je op zoek naar een specifiek formaat? Ontdek ons assortiment met kniptangen, zijkniptangen of zijsnijtangen.

lees meer...

Hoe kies ik een goede kniptang?

Wanneer je op zoek bent naar een goede kniptang is het belangrijk om te bepalen waarvoor je de tang gaat gebruiken. Zo zijn er ook kniptangen voor zachte materialen. Wanneer je hiermee een harder materiaal knipt zullen de snijvlakken beschadigen en minder goed knippen. Ook is het belangrijk om na te gaan of je de tang gaat gebruiken om aan de elektriciteit gaat werken en welk formaat de kniptang moet hebben.

Elektriciteitsdraden knippen

Wil je een kniptang gebruiken om elektriciteitswerkzaamheden uit te voeren? Zorg er dan voor dat de elektriciteit is afgesloten en kies voor een kniptang met geïsoleerde handvaten.

Grote of kleine kniptang

Op zoek naar een grote of lange kniptang? Wij bieden kniptangen tot een grootte van maximaal 180 millimeter aan. Dankzij dit formaat kun je extra dikke materialen doorknippen omdat je extra kracht kunt zetten. Op zoek naar een kleine of mini kniptang? Bij ons krijg je al sterke kniptangen vanaf 118 millimeter. Ideaal om mee te werken in kleine ruimtes of om mee te nemen in jouw gereedschapskist. Door het formaat neemt deze tang maar weinig ruimte in beslag, handig wanneer er niet veel ruimte is om de kniptang te gebruiken.

Knipex kniptang

Is ons assortiment vind je onder andere Knipex kniptangen. Dit A-merk wordt geproduceerd in Duitsland en staat voor echte kwaliteit. Het is al meer dan 135 jaar actief met hoogwaardige tangen. Voordat deze tangen op de markt komen zijn ze door een strenge kwaliteitscontrole gegaan en worden alleen de beste staallegeringen gebruikt. Hierdoor heb je jarenlang plezier van een van de beste kniptangen op de markt.

Kniptang kopen bij Kabeldirect.nl

Bij Kabeldirect kun je terecht voor kniptangen, zijkniptangen en zijsnijtangen. Kom je ergens niet uit, weet je niet welke materialen je allemaal nodig hebt of wil je gewoon wat extra advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het is ons streven om je vragen dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stel je vraag in onze live chat of stuur ons een mail.