CATEGORIEËN

Trekveren

Een trekveer is een zeer fijne veer die gebruikt kan worden door klussers, elektriciens of doe-het-zelvers voor het aanbrengen van installatiedraden in een buis. Aan beide uiteinden van deze veren is een metalen oog gemonteerd waar de draden aan kunnen worden bevestigd. Deze ogen hebben een stompe of afgeronde kop waardoor zij eenvoudig door bochten en obstakels in buizen kunnen manoeuvreren. Bij Kabeldirect.nl kun jij de trekveer vinden die je nodig hebt!

lees meer...

Hoe werkt een trekveer?

De werking van een trekveer is zeer eenvoudig. Wanneer de buizen gelegd zijn en het beton droog is kunnen er draden door de PVC-buizen worden getrokken. Let hierbij wel op dat de temperatuur niet onder de 5 graden is. Dit maakt het proces namelijk een stuk stroever en minder stevig waardoor het mogelijk is dat het gewenste resultaat niet wordt behaald. Je kunt simpelweg de te trekken draad aan het oog van de trekveer bevestigen. Zorg er hierbij wel voor dat de draden gestript zijn. Vervolgens kun je eenvoudig de draad door een PVC-buis trekken.

Welke trekveer heb ik nodig?

Er bestaan verschillende soorten trekveren die wij hebben verzameld in ons assortiment. Zo kun je kiezen tussen stalen trekveren of trekveren van kunststof. Afhankelijk van de lengte van de PVC-buis waar je een draad doorheen moet trekken kun je beslissen welke trekveer je nodig hebt. In ons aanbod variëren de lengtes van 10 tot 50 meter. Wanneer het niet lukt om een draad door een buis te trekken kan er altijd gekozen worden om een verenpomp te gebruiken. Deze pompt de draad als het ware door de buis heen waardoor je hetzelfde resultaat zult krijgen.

Trekveren kopen bij Kabeldirect.nl!

Kom je er niet uit, weet je niet welke trekveer het best bij jou past of wil je gewoon wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stel jouw vraag in onze live chat of stuur ons een e-mailbericht.