CATEGORIEËN

Speaker beugel

Goed geluid tilt jouw film- en muziekbeleving naar een hoger niveau. Voor het optimale resultaat is het belangrijk dat een speaker op de juiste positie geplaatst wordt. Met een speaker beugel maak je dit mogelijk en plaats je de luidspreker altijd op de juiste plek. Bij Kabeldirect vind je zowel universele speaker beugels als muurbeugels en speaker standaarden van bekende merken zoals Sonos.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Wat is een speaker beugel?

Met een speaker beugel hang je jouw speakers makkelijk op zonder dat de speaker al te veel ruimte in beslag neemt. Zo is het bijvoorbeeld handig om een beugel te gebruiken voor de installatie van een home cinema set of om je soundbar op te hangen. Zo maak je jouw televisie en audio beleving helemaal compleet op een manier die volledig binnen jouw interieur past.

Wanneer heb je een speaker beugel nodig?

De meeste speakers worden zonder standaard of muurbeugel geleverd. Wil jij jouw luidsprekers niet op een kast neerzetten, maar in plaats daarvan ophangen of losstaand neerzetten? Dan heb je een speaker muurbeugel of een standaard nodig. Een muurbeugel komt in verschillende varianten en heeft, afhankelijk van het betreffende merk, een specifiek bevestigingsmechanisme. Onze universele speaker beugels zijn geschikt voor meerdere merken. Kijk ook hier echter goed naar afmetingen van de beugel en controleer of jouw speakerset past. Twijfel je of je luidsprekers passen? Aarzel dan niet en neem voordat je bestelt contact met ons op. Wij helpen je graag met het vinden van de juiste beugel.

Een speaker beugel installeren

Heb je een nieuwe home cinema set aangeschaft en wil je de geleverde speakers verspreid door je woonkamer installeren? Zorg er dan voor dat je luidsprekerkabels lang genoeg zijn en dat je de juiste connectoren in huis hebt. Beschikt jouw soundbar of home cinema set over draadloze speakers? Let er dan voor het beste resultaat op dat het signaal zo ongestoord mogelijk doorgegeven kan worden.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een speaker beugel?

Het allerbelangrijkste is dat je altijd moet kunnen genieten van mooi geluid, ook als de indeling van de ruimte waar je de speaker plaatst verandert. Daarnaast kunnen kabels een doorn in het oog zijn. Bekijk daarom deze tips voor je je nieuwe luidspreker beugels aanschaft:

  • We verkopen universele speakerbeugels, maar ook speakerbeugels die specifiek geschikt zijn voor bepaalde modellen luidsprekers. Twijfel je of de beugel geschikt is voor jouw speaker? Bekijk dan de afbeeldingen en vergelijk het ophangmechanisme met jouw speaker
  • Raadpleeg altijd de beschrijving van een beugel en zoek naar jouw model onder ‘Geschikte modellen’. Staat jouw model speaker er niet bij? Houd er rekening mee dat de lijst met geschikte modellen niet altijd helemaal compleet is. Het is ook mogelijk dat de beugel mogelijk niet geschikt is. Vergelijk afbeeldingen van de luidsprekerbeugel en het ophangmechanisme van jouw speaker. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op.
  • De meeste speakers zijn geschikt om op te hangen. Bekijk eerst goed het ophangmechanisme, zodat je zeker weet dat je een speaker beugel koopt die hiervoor geschikt is. Je kunt namelijk niet alle universele speaker beugels gebruiken voor een bepaald merk.
  • Bedenk ook alvast of je de speakers horizontaal of verticaal wilt ophangen. Sommige luidspreker beugels zijn kantelbaar en andere niet. Soms verschilt de richting van montage zelfs per beugel.
  • Houd rekening met het maximale draaggewicht van de speaker beugel.
  • Met het oog op afwerking is het belangrijk om van te voren te bedenken of je de kabel kunt wegwerken in de muur, of in bijvoorbeeld een kabelgoot. Kun je dit niet? Dan is het wellicht handiger om te kiezen voor een speaker standaard.

Speaker beugel kopen bij Kabeldirect.nl

Bij Kabeldirect kun je terecht voor verschillende soorten speaker beugels. Kom je ergens niet uit, weet je niet welke variant het beste aansluit op jouw behoeften of wil je graag extra advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het is ons streven om je vragen dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten en je weer snel aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stel je vraag in onze live chat of stuur ons een mail.