CATEGORIEËN

Kabelsleeve

Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2

Kabels netjes afwerken?

Wanneer u kabels wilt weg- of afwerken zijn er veel verschillende mogelijkheden. Wanneer je bijvoorbeeld een Game PC bouwt of aan het modden bent, is het immers van belang dat de bekabeling in de case er ook goed uitziet. Om die mooie afwerking te realiseren kun je het beste gebruik maken van onze PET sleeve. Het uitrekbare materiaal schuift moeiteloos over de kabel. Het geeft niet alleen een mooie afgewerkte uitstraling maar beschermt de kabel ook nog eens tegen breukjes of scherpe randen binnen de case.

Wat is Kabelsleeve eigenlijk?

Kabelsleeve wordt al veel gebruikt binnen de computer modding wereld, misschien wel zonder dat je het weet. Vaak als kabels een mooie nylon afwerking hebben, is er gebruik gemaakt van zo'n uitrekbare PET sleeve. PET staat voor Polyethyleentereftalaat en is een recyclebaar plastic dat ook wordt gebruikt voor industriële en textielvezels. Het PET materiaal maakt de sleeve uitermate flexibel en tevens uitrekbaar tot een bepaalde diameter.

Hoe bepaal ik de diameter van mijn kabelsleeve?

De diameter van de kabelsleeve wordt gemeten wanneer de sleeve nog niet opgerekt is. Bij ontvangst is de sleeve 'plat', waarbij de breedte de 'begin diameter' is. Wij adviseren bij elke diameter een maximale kabeldikte, waarbij het vaak nog mogelijk is deze licht te overschrijden. Dit verschilt van kabel tot kabel en hoe gemakkelijk de sleeve om de kabel kan schuiven. Bij een ruwe mantel gaat het bijvoorbeeld vaak wat moeilijker. Daarom staat bij elke sleeve een van en tot diameter, uiteraard is het altijd mogelijk om de sleeve met dunnere kabel te gebruiken. Belangrijk is hier dus de 'tot' diameter.

Tips voor het aanbrengen van kabelsleeve

Het aanbrengen van kabelsleeve is eigenlijk heel gemakkelijk en vergt weinig tips. Het belangrijkste hierbij is, zoals eerder al genoemd, het kiezen van de juiste diameter. Zodra je de juiste diameter gevonden hebt kun je de sleeve aanbrengen door deze samen te drukken waardoor deze als het ware 'uitrekt'. Als een slangenhuid schuif je de kabelsleeve om de kabel heen. Dit doe je stukje bij beetje, tot de hele kabel, of het stukje dat gesleeved moet worden bedekt is.

Op maat maken van de sleeve

Wij adviseren de sleeve pas op maat te maken als het gewenste gedeelte al gesleeved is. Het is lastig om de lengte vooraf te bepalen omdat de sleeve uitzet. Het afsnijden, of knippen van deze sleeve kan op meerdere manieren gebeuren. Een mogelijkheid is om een mes voor te verwarmen met een gasaansteker of een hittepistool gebruiken.

Uiteraard kun je de sleeve ook gewoon smelten met dit gereedschap. Het gesmolten uiteinde van de sleeve zal dan wel enige harde stukjes bevatten, deze kun je echter gemakkelijk met een schaar afknippen of met een mesje verwijderen. Wanneer je de uiteindes van de sleeve mooi wil afwerken, kun je krimpkous gebruiken

Hulp nodig bij het kiezen van kabelsleeve?

Komt u er niet uit of weet u niet welke sleeve voor u het handigst is of twijfelt u over de diameter? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen . Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat u nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee u aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht .