CATEGORIEËN

Micro HDMI kabels

Om apparaten zo compact mogelijk te maken besparen producenten vaak ruimte door bepaalde kabelpoorten weg te laten of zo klein mogelijk te maken. Op een compacte camcorder zul je daarom bijvoorbeeld geen normale HDMI poort vinden. Vaak is het echter toch wenselijk dat je bepaalde apparaten via een HDMI aansluiting op een scherm aan kunt sluiten en daarom is er een compacte versie van HDMI geïntroduceerd: Micro HDMI. Micro HDMI kabels zijn beschikbaar in diverse soorten en maten. Op zoek naar een bepaalde variant? Bij Kabeldirect.nl vind je altijd de versie die jij nodig hebt.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1

Wat is Micro HDMI

Je bent waarschijnlijk gewend dat je op veel multimedia apparaten gebruik kunt maken van een HDMI aansluiting om het beeld of de audio van een drager naar een ontvanger als een monitor of tv kunt sturen. Voor veel apparaten is het een kwestie om de uiteinden van een HDMI kabel in apparaten te stoppen, maar dit is lang niet zo vanzelfsprekend als je wellicht denkt. In steeds meer kleine en compacte apparaten zit bijvoorbeeld geen normale HDMI aansluiting meer, maar een compacte variant: de Micro HDMI poort. Deze poort heeft dezelfde technische functionaliteiten als een normale HDMI poort, maar is minder dan half zo groot als de standaard versie. Micro HDMI is in principe dan ook niks anders dan het (letterlijk) kleine broertje van HDMI.

Micro HDMI naar HDMI kabel

Heb je een apparaat met een micro hdmi poort en wil je deze aansluiten op een tv, monitor of ander scherm met een normale HDMI aansluiting? Dan heb je een Micro HDMI naar HDMI kabel nodig. Een dergelijke kabel zorgt ervoor dat je het Micro HDMI apparaat eenvoudig kunt aansluiten zonder dat er adapters of andere omvormers bij komen kijken. De Micro HDMI naar HDMI kabels zijn beschikbaar in diverse lengtes en varianten. Let er daarom goed op dat je de variant kiest die jij nodig hebt. Twijfel je? Dan staan we bij Kabeldirect klaar om je te helpen met het vinden van de juiste Micro HDMI kabel.

Micro HDMI adapters

Heb je onlangs een apparaat aangeschaft waar een Micro HDMI aansluiting op zit, maar heb je al zoveel HDMI of VGA kabels in huis dat je liever niet nóg een volledige kabel koopt? Of heb je al jouw kabels netjes weggewerkt in kabelgoten of buizen en wil je jouw kabel management systeem liever niet uit elkaar halen? Dan is een Micro HDMI adapter dé oplossing. Je klikt de adapter eenvoudig aan een van de uiteinden van je huidige kabel en bent direct klaar om te starten!

Micro HDMI naar VGA adapter

Heb je een camera of ander apparaat met een Micro HDMI aansluiting en wil je deze koppelen aan een monitor of scherm met een VGA aansluiting? Gebruik dan een adapter om het signaal om te zetten van Micro HDMI naar VGA. Let er tijdens het kiezen van een Micro HDMI naar VGA adapter goed op of de adapter die je voor ogen hebt ook geschikt is voor het overdragen van audio.

Micro HDMI naar HDMI adapter

Heb jij ook een lade vol HDMI kabels in huis en zie je het niet zo zitten om nóg een kabel aan te schaffen, omdat jouw nieuwe camera alleen een Micro HDMI aansluiting heeft? Dan is een Micro HDMI naar HDMI adapter de beste oplossing. Met een dergelijke adapter kun je de HDMI kabels die je al in huis hebt binnen een handomdraai ook gebruiken voor alle apparaten met een Micro HDMI poort.

Een Micro HDMI kabel kopen bij Kabeldirect.nl!

Kom je er niet uit, weet je niet welke Micro HDMI kabel jij nodig hebt of wil je gewoon wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op een oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.