CATEGORIEËN

DisplayPort

Geen resultaten gevonden voor de filter!

DisplayPort, wat is het en waar wordt het voor gebruikt?

DisplayPort is een aansluiting die nog niet zo lang bestaat. De DisplayPort Kabel lijkt veel op een HDMI kabel , maar is niet hetzelfde. Hoewel de twee aansluitingen veel gemeen hebben, zijn de connectoren en functies niet geheel identiek, er zijn belangrijke verschillen. Ook is het van belang om te kijken welke DisplayPort versie er nodig is.

Hoe weet ik of ik DisplayPort kan gebruiken?

Nog niet elke computer, laptop of ander apparaat beschikt over deze aansluiting. Daarom is het van belang eerst te weten hoe deze aansluiting er uit ziet. De DisplayPort aansluiting lijkt heel veel op een HDMI aansluiting, echter heeft deze in tegenstelling tot HDMI maar aan één kant een 'schuin hoekje'. Hij is dus rechthoekig, op een hoek na, deze is schuin afgerond. Als je computer zo'n aansluiting heeft, dan kun je 'm ook aansluiten. Heeft alleen je computer, maar je monitor geen aansluiting? Dan kun je een DisplayPort verloopkabel gebruiken, bijvoorbeeld DisplayPort naar HDMI. Dit werkt natuurlijk ook andersom, van HDMI naar DisplayPort.

Wat zijn de voordelen van DisplayPort?

DisplayPort kabels hebben dankzij de nieuwe technologie een hele hoge bandbreedte, er kan tot wel 32,4 Gbit/s worden overgebracht per seconde. Dit zijn echt extreem hoge snelheden. Daarnaast beschikt DisplayPort over alle voordelen van HDMI, bijvoorbeeld 8K ondersteuning tot wel 60Hz. Ook DisplayPort kabels ondersteunen audio en data tegelijk, er is ook geen licentie nodig voor bedrijven om dit type kabel te gebruiken. Tevens zijn de kabels minder kwetsbaar van veel andere grotere aansluitingen en goed beveiligd. Een ander groot voordeel van DisplayPort kabels is dat het vanaf V1.2 mogelijk is meerdere monitoren aan te sluiten via slechts één kabel.

Aansluitmogelijkheden van DisplayPort

Er bestaan verschillende versies/generaties DisplayPort kabels. Zo bestaat er DisplayPort 1.1 tot en met 1.4, je kunt gemakkelijk meer informatie vinden over aansluitmogelijkheden die DisplayPort biedt. Het verschilt namelijk aanzienlijk. De nieuwste versie van DisplayPort (1.4) ondersteunt tot wel 8k. Tevens biedt DisplayPort de mogelijkheid om meerdere monitoren tegelijk aan te sluiten, met slechts één kabel middels een MST Hub. Ook zijn er HDMI naar Displayport verloopkabels die het mogelijk maken om apparaten met een DisplayPort aan apparaten met een HDMI aansluiting aan te sluiten

Advies nodig over DisplayPort kabels?

Kom je er niet uit of weet je niet welke DisplayPort kabel bij jou van toepassing is, of wil je gewoon wat extra advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen . Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee jij aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht .