CATEGORIEËN

Netadapters

Wil jij jouw apparaat van stroom voorzien of opladen, maar is de adapter van het apparaat stuk of heb je een reserve netadapter nodig? Bekijk dan onze voedingsadapters hieronder. Wij bieden diverse (net)adapters aan voor verschillende apparaten.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2 3

Wat is een netadapter?

Een netadapter stelt je in staat apparaten van stroom (voeding) te voorzien. Zulke netadapters worden ook wel een netvoeding genoemd. Vaak wordt hierbij de 230V netstroom via de netvoeding omgevormd naar een lagere spanning. Veel apparaten maken namelijk gebruik van 5V, 9V, 12V, 19V of 24V. Doorgaans krijg je bij de aankoop van een product al netvoeding meegeleverd. Elke laptop heeft namelijk een adapter. Als de adapter van jouw apparaat echter niet meer werkt, of als je een extra adapter nodig hebt, kun je een netadapter kopen. In ons assortiment vind je universele voedingsadapters. Deze zijn geschikt voor een groot aantal apparaten. Let wel op de ingangsspanning, uitgangsspanning, geleverde stroom en het vermogen van de adapter. Ook de vorm van de connector is van belang. Later leggen we deze punten verder uit. Ook als je een apparaat gekocht hebt waar geen adapter meegeleverd is komt een universele voedingsadapter van pas!

Toepassingen netadapters

Netadapters kun je voor veel verschillende apparaten gebruiken. Denk niet alleen aan laptops, maar ook aan mobiele telefoons (smartphones), game consoles zoals een PlayStation, XBOX of Wii, scheerapparaten, monitoren en bewakingscamera’s. In ons assortiment vind je adapters voor deze verschillende apparaten. Zo bieden wij ook USB netadapters aan met een of meerdere poorten, zodat je meerdere apparaten tegelijk op kunt laden. Ook als je op zoek bent naar een universele adapter die je voor diverse apparaten met verschillende ingangen kunt gebruiken, ben je bij ons aan het juiste adres! We hebben namelijk adapters met verwisselbare pluggen. Deze pluggen zorgen er voor dat je de voedingsadapter op diverse apparaten kunt gebruiken. Handig wanneer je niet zeker weet welke plug je nodig hebt. Daarnaast bieden we vervangende voedingsadapters aan met verschillende stekkers. Handig voor als je op reis gaat naar landen met andere stekkers.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een adapter?

Zoals gesteld moet je nagaan wat de in- en uitgangsspanning, de geleverde stroom en het vermogen van de adapter, maar ook welke connector of plug je nodig hebt wanneer je een (universele) voedingsadapter koopt. Hieronder leggen we deze termen verder uit:

  • Ingangsspanning: dit is de input uitgedrukt in volt. In Nederland en België is deze vrijwel altijd de 230V (AC) netspanning uit het stopcontact. De meeste adapters werken dan ook met deze spanning. Sommige adapters werken met spanningen tussen 100V en 240V. Ook deze zijn geschikt.
  • Uitgangsspanning: dit is de output uitgedrukt in volt. Let op dat deze overeenkomst met de spanning die het apparaat nodig heeft om te functioneren. Een te hoge of te lage spanning kan het apparaat namelijk beschadigen.
  • Geleverde stroom en vermogen: naast spanning heeft een apparaat natuurlijk ook stroom nodig. De geleverde stroom vanuit de adapter mag hoger zijn dan het apparaat nodig heeft, lager mag echter niet. Een apparaat neemt in veel gevallen namelijk zelf de nodige stroom tot zich. Als je een adapter kiest, moet je dus zorgen dat deze minimaal dezelfde hoeveelheid of meer stroom kan leveren dan de originele adapter. Stroom is de output uitgedrukt in ampère, vermogen is de output uitgedrukt in watt.
  • Connector of plug: uiteraard werkt een adapter alleen als deze een stekker heeft die past in het apparaat waar jij het voor wilt gebruiken. Zorg er daarom voor dat de connector van de adapter die je kiest past in jouw apparaat. Weet je niet welke plug je nodig hebt? Meet dan eerst de plug of kies een universele adapter met meerdere pluggen.

Adapters kopen bij Kabeldirect.nl!

Kom je er niet uit, weet je niet welke adapter jij nodig hebt of wil je gewoon wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op een oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.