CATEGORIEËN

HDMI 1.3 kabels

Wanneer je een HDMI verbinding wenst te maken maar je niet weet welke versie je nodig hebt. Of wanneer je simpelweg een Full HD of HD ready beeldscherm wilt aansluiten, dan is een HDMI 1.3 kabel perfect voor jou. HDMI 1.3 is namelijk ideaal voor Full HD beeldschermen en monitoren, bijvoorbeeld op het werk of om een tweede monitor op je laptop aan te sluiten. Bestel jouw HDMI kabel bij Kabeldirect.

lees meer...

HDMI kabel 1.3

HDMI kabels van het type 1.3 zijn inmiddels iets verouderd maar zijn de perfecte oplossing voor een oudere TV of recorder. Op het moment dat je geen UHD of 4K resolutie nodig hebt, gebruik je een HDMI 1.3 kabel, HDMI 1.3 kabels zijn stukken voordeliger dan bijvoorbeeld een HDMI 1.4, HDMI 2.0 of zelfs HDMI 2.1 kabel.

High Speed HDMI kabel

HDMI 1.3, ook wel High Speed HDMI is de versie voor zijn befaamde opvolger de HDMI 1.4 en bevat geen extra mogelijkheid tot bijvoorbeeld ethernet. Ook is deze versie niet geschikt voor 4K resoluties, de maximale resolutie voor een High Speed HDMI kabel is Full HD bij 60 Hz. De kabel is daarmee perfect geschikt voor normale computer monitoren die je voordelig wenst aan te sluiten met een HDMI verbinding. Een versie 1.3 verbinding is immers nog altijd beter en geeft scherper beeld dan bijvoorbeeld een scart of andere analoge aansluiting.

De specificaties van deze variant van de HDMI aansluiting is dus niet bijzonder spannend en enigszins verouderd te noemen. Weet je niet zeker of je deze versie, of beter een nieuwere versie kunt nemen? Ben je op zoek naar deskundig advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Graag geven wij je zo goed en snel mogelijk antwoord. Zo hoef jij niet te lang te wachten en kun je direct aan de slag. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.