CATEGORIEËN

Kaartlezers

Wanneer je er met je fotocamera of smartphone op uitgaat wil je het eindresultaat natuurlijk zo snel mogelijk op je laptop of pc bekijken. Er is dan niets zo vervelend dan erachter komen dat je laptop niet over de juiste poort beschikt, of dat je na uren zoeken realiseert dat je kaartlezer toch écht nergens meer te vinden is. Bij Kabeldirect hebben we jouw nieuwe kaartlezer al voor je klaarliggen! Welke cardreader kies jij?

lees meer...

Waarvoor gebruik je een kaartlezer?

Een kaartlezer is een handige gadget waarmee je een of meerdere typen geheugenkaarten via een (veelal) USB poort op je pc of laptop kunt uitlezen. Veel laptops zijn tegenwoordig niet standaard uitgerust met een gleuf/poort voor je (micro-)sd kaart, waardoor een kaartlezer voor veel gebruikers een must-have accessoire is.

Dankzij de grote vraag naar kaartlezers is de keuze reuze in de verschillende typen die er verkrijgbaar zijn. Niet alleen als je kijkt naar de verschillende soorten aansluitingen, maar ook op het gebied van het uiterlijk van de kaartlezer is er genoeg te kiezen.

De basisfunctie van een kaartlezer is dus het faciliteren van een bestandsoverdracht vanaf een geheugendrager (in kaartvorm) naar een laptop, pc of ander apparaat met USB poort en ontvang functie.

Welke soorten kaartlezers zijn er?

Voor ieder type (geheugen)kaart heb je een ander type kaartlezer nodig. Hoewel je er natuurlijk voor kunt kiezen om ook écht voor ieder kaartje een andere kaartlezer te kopen, zijn er ook kaartlezers verkrijgbaar die meerdere gleuven hebben en dus meerdere typen geheugenkaarten accepteren. Veel van deze multifunctionele USB kaartlezers zijn daarnaast uitgerust met een of meerdere USB, HDMI of andere aansluitingen. Een multifunctionele hub dus!

De kaartlezers die het vaakst gezocht worden zijn:

  • SD kaartlezers. SD kaartlezers behoren tot de meest gebruikte kaartlezers binnen de fotografiewereld. Veel fotocamera’s zijn uitgerust met een SD kaart. Waar veel laptops en pc’s vroeger wél een standaard SD kaartlezer hadden, is deze poort tegenwoordig ofwel verdwenen, ofwel vervangen door een Micro-SD kaart. Wanneer je graag foto’s maakt met je digitale camera is een SD kaartlezer dus écht een must.
  • Micro SD kaartlezers. De micro SD kaart is een kleine geheugenkaart die veel gebruikt wordt in smartphones of kleine, compacte fotocamera’s. Deze kaart past vanwege zijn formaat zonder het gebruik van een adapter niet in een normale SD kaartlezer. Met een beetje geluk beschikt je laptop over een ingebouwde sd kaartlezer, maar als je er tóch een nodig hebt, ben je bij Kabeldirect aan het juiste adres.

Bij Kabeldirect vind je niet alleen kaartlezers voor geheugenkaarten. Ook wanneer je op zoek bent naar een kaartlezer die (Belgische) ID-kaarten of andere smartcards kan lezen, zit je bij Kabeldirect goed. Met een smartcard regel je in België eenvoudig al je online bankzaken, belastingaangiften en overige zaken waarvoor je jezelf dient te identificeren. Deze kaartlezers plug je net als de geheugenkaart lezers via een usb kabel in je laptop of pc, waarna je dankzij de bijgeleverde software de kaartinhoud kan lezen.

Accessoires voor bij jouw kaartlezer

Je foto’s via een kaartlezer overzetten naar je laptop of pc is natuurlijk stap 1, maar wat ga je daarna met de foto’s doen? Druk je ze af, sla je ze online op of gebruik je jouw pc ook als doorgeefluik en zet je de foto’s direct op een andere geheugendrager? Er zijn genoeg opties, mits je de juiste accessoires hebt.

We hebben enkele van de producten die wij het meest bij kaartlezers verkopen voor je op een rij gezet:

  • Externe harde schijven. Ideaal wanneer je het geheugen van je laptop of pc wilt bewaren voor werk- of schoolgerelateerde zaken en je de mooiste foto’s op een aparte plek wilt bewaren.
  • Geheugenkaarten. Je zult niet de eerste zijn die na het overzetten van foto’s of video’s vergeet om de geheugenkaart weer uit de kaartlezer te halen en terug in de camera te stoppen. Om er zeker van te zijn dat je nooit zonder geheugenkaart zit, is het aanschaffen van een reservekaart de perfecte oplossing.
  • USB Hub. Veel laptops en pc’s beschikken over een beperkt aantal USB poorten. Wanneer je naast de kaartlezer ook nog een toetsenbord, muis, webcam of andere gadget aan moet sluiten, zul je al snel tegen een tekort aan poorten aanlopen. Een USB Hub biedt je de mogelijkheid om meerdere apparaten op 1 poort aan te sluiten.