CATEGORIEËN

VGA verlengkabels

Wil je jouw pc verplaatsen, maar is je huidige VGA aansluitkabel net niet lang genoeg? Of red je het met je huidige kabel nét niet om jouw pc aan het gewenste apparaat aan te sluiten? Kabeldirect heeft de oplossing! Bij ons heb je keuze uit verschillende formaten VGA verlengkabels. Voor iedere situatie of toepassing hebben we een passende kabel. Bekijk onze verlengkabels hieronder en bestel direct het voor jou passende formaat.

lees meer...

VGA

VGA staat voor Video Graphics Array en wordt toegepast voor het overdragen van beeld tussen (veelal) een pc en een beeldscherm. VGA is in feite een verouderde versie van HDMI en komt met name voor oudere pc’s of beeldschermen. Deze analoge kabel draagt enkel beeld over.

VGA kabel verlengen

Wanneer je een nieuw beeldscherm aanschaft, wordt hier vaak een korte VGA kabel bij geleverd. Door de beperkte lengte is deze kabel echter niet geschikt voor iedere toepassing of bureau-indeling. Met een VGA verlengkabel geef je jezelf meer ruimte en ben je tijdens het plaatsen van jouw apparaten niet meer afhankelijk van de meegeleverde kabel. Ga jij jouw VGA kabel verlengen en wil je hierbij ook het pc geluid overdragen? Dan heb je naast de VGA verlengkabel nog een verlengde audiokabel nodig voor de audio-overdracht.

Kabellengtes

Iedere toepassing vraagt om een andere lengte. Onze VGA verlengkabels zijn daarom beschikbaar in verschillende lengtes, variërend van twee tot tien meter. Het is mogelijk dat er signaal verloren gaat wanneer je een langere lengte kabel gebruikt. Kies de lengte die het meest geschikt is voor jouw toepassing of laat je professioneel adviseren door onze medewerkers.

VGA randapparatuur

De mogelijkheden van jouw VGA kabel zijn eenvoudig uit te breiden met VGA randapparatuur. Wil jij jouw kabel bijvoorbeeld na het verlengen nog splitten? Met een VGA splitter is het mogelijk om hetzelfde beeld weer te geven op meerdere monitoren tegelijkertijd. Belangrijk om te benadrukken hierbij is dat het met VGA, tenzij je meerdere VGA aansluitingen op je computer hebt, niet mogelijk is om een uniek beeld (uitbreiden) op elk scherm weer te geven door een splitter te gebruiken. Het is enkel mogelijk om hetzelfde beeld (dupliceren) weer te geven. Of wil je meerdere kabels op één beeldscherm aansluiten om te schakelen tussen verschillende bronnen, zoals computers of laptops? Kijk dan eens naar onze volgende producten:

Wil je jouw VGA en audio signaal omzetten naar HDMI? Dat doe je eenvoudig met onze VGA plus audio naar HDMI converter.

VGA verlengkabel kopen bij Kabeldirect.nl

Bij Kabeldirect kun je terecht voor verschillende lengtes VGA verlengkabels. Kom je ergens niet uit, weet je niet welke lengte of variant je nodig hebt of wil je graag extra advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het is ons streven om je vragen dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stel je vraag in onze live chat of stuur ons een mail.