CATEGORIEƋN

Oplaadbaar (NiMH)


Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2

Oplaadbare NiMH batterij nodig?

Naast wegwerpbatterijen bestaan er ook batterijen die door het opladen ervan een veel langere tijd meegaan. Waar alkaline en lithium batterijen geschikt zijn voor apparaten die op langere tijd stroom verbruiken, zijn oplaadbare batterijen geschikt voor apparaten die in een korte tijd veel en langdurig stroom nodig hebben. Hierbij kan worden gedacht aan digitale camera's, spelcomputers en mobiele telefoons.

Typen oplaadbare batterijen

Er bestaan meerdere type oplaadbare batterijen. Wij verkopen de Nickel Metal Hydride batterij, oftewel: NiMH. Deze batterijen hebben een hogere capaciteit, waardoor een apparaat het langer blijft doen. Verder zijn ze technisch geavanceerder, leveren een constantere stroom en bevatten niet meer de giftige stof cadmium. Een oplaadbare batterij kan ongeveer 1000 keer geladen/ontladen worden. Hierdoor zijn ze goedkoper en milieuvriendelijker dan niet-oplaadbare batterijen. Batterijen hoeven niet helemaal leeg te zijn om ze op te laden. Wij bieden een divers assortiment aan batterijladers, klik hier voor een overzicht.

Oplaadbare batterijen bewaren

Er zijn verschillende manieren om de levensduur van oplaadbare batterijen te verlengen. Zo kunt u de batterijen het beste bij kamertemperatuur op een droge plaats bewaren. Ook is het aan te raden de batterijen te verwijderen uit apparaten die een tijdje niet gebruikt worden en toestellen op batterijvoeding uit te schakelen wanneer ze niet gebruikt worden.

Oude en nieuwe batterijens tegelijkertijd gebruiken

Als u oude en nieuwe batterijen samen gebruikt, zullen de algemene prestaties afnemen. Ook kunnen de batterijen gaan lekken of scheuren. Het is dus aan te raden alle batterijen in een apparaat tegelijkertijd te vervangen.

Beschadigde batterijen

Wanneer een oplaadbare batterij beschadigd is, is deze vaak nat of bedekt met een witte poederige stof. Als dit gebeurt, mag u de batterij niet meer aanraken dan strikt noodzakelijk is voor het verwijderen en afdanken van de batterij. Na verloop van tijd nemen de prestaties van oplaadbare batterijen af. Hoewel opladen tot ongeveer 1000 keer kan, beschikken de oplaadbare NiMH batterijen na 500 keer laden nog ongeveer 80% van de oorspronkelijke capaciteit. Net zoals alle andere batterijen moeten ook oplaadbare batterijen gerecycled worden. Batterijen moeten ingeleverd worden bij een inzamelpunt voor batterijen. Zoek hier naar het dichtstbijzijnde inleverpunt.