CATEGORIEËN

XLR

Ben je op zoek naar een professionele manier om audio apparaten aan elkaar te koppelen? Een XLR kabel kan de ideale oplossing bieden. XLR kabels en XLR pluggen worden voornamelijk gebruikt in de geluidstechniek. Het niet te hoeven vastschroeven van deze connectoren is het grootste voordeel van XLR toepassingen. Het in- en uitpluggen is op deze manier kinderspel geworden en maakt het installeren van deze kabels een stuk sneller. Heb je een muziekinstallatie of andere audio apparatuur die je regelmatig moet verplaatsen? Kijk dan eens naar onze XLR kabels. Ideaal voor je microfoon, instrumenten, mengpanelen, versterkers en speakers.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2

Wat is een XLR kabel?

Een XLR kabel, ook wel XLR connector genoemd, is een elektrische connector voor professionele geluids- en videoapparatuur. De kabel kent een mannelijke- en vrouwelijke pluggen die aan beide uiteinden te vinden zijn. Een mannelijke XLR plug heeft zodoende 3 pennen, een vrouwelijke XLR plug heeft 3 bussen. De variant die het meest gebruikt wordt heeft 3 pennen. Een gebalanceerd signaal wordt meestal als volgt aangesloten: Pen 1: aarde of chassis, pen 2: + en pen 3: -. Doordat XLR plugs zo universeel zijn kunnen deze zeer eenvoudig worden verlengd.

Van Jack naar XLR

Het aansluiten van instrumenten en microfoons vraagt vaak om een 6,3mm Jack Plug. Indien je deze toepassing nodig hebt kun je gebruik maken van Jack naar XLR kabels. Wij raden aan om te achterhalen welke kabels en plugs je nodig hebt voor je ideale installatie. Zo weet je exact welke toepassingen je nodig hebt en kom je niet voor verrassingen te staan.

XLR koppelstukken

In een aantal gevallen wordt er gebruik gemaakt van XLR pluggen die meer dan 3 pinnen bevatten. Vaak is er een combo ingang te zien op bijvoorbeeld mengpanelen en versterkers. Met een mannelijke XLR zul je een vrouwelijke XLR nodig hebben om een aansluiting te maken. Hiervoor kun je gebruik maken van diverse XLR koppelstukken. Deze koppelstukken worden ook welgender changers genoemd.

Een XLR kabel of XLR plug van hoge kwaliteit kopen bij Kabeldirect!

De juiste XLR kabel of plug vinden kan een hele klus zijn. Ben je op zoek naar deskundig advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Graag geven wij je zo goed en snel mogelijk antwoord.. Zo hoef jij niet te lang te wachten en kun je direct aan de slag. Twijfel dus niet en stuur een e-mailbericht.