CATEGORIEËN

Component kabel

De best mogelijke verbinding voor analoge videotoepassingen kun je realiseren met de component kabel. Dit is eigenlijk een verzamelnaam waaronder diverse aansluitingen vallen, maar voornamelijk wordt component kabel of video kabel in de volksmond gebruikt. Waarschijn zul je deze soort kabel wel herkennen aan de drie verschillende tulpkabels met ieder een eigen kleur, namelijk: groen, blauw en rood. Ben je op zoek naar een videoverbinding met een hoge kwaliteit? Kijk dan vooral verder in ons assortiment componentkabels!

lees meer...

Wat is een component kabel precies en hoe werkt deze?

Een component kabel zorgt ervoor dat je videosignalen van A naar B kunt verzenden zodat je op het gewenste apparaat jouw beelden kunt ontvangen en afspelen. Je videosignalen worden dan op een niveau met zeer hoge kwaliteit verzonden. Zo blijft de kwaliteit van het videomateriaal dus helemaal in tact. Een component video kabel is opgebouwd uit drie tulp of RCA stekkers aan allebei de uiteinden. De aansluiting lijkt enorm veel op composiet, maar is niet hetzelfde. Een component kabel heeft net als composiet drie tulp aansluitingen, maar de kleuren zijn anders. Voor component zijn de kleuren RGB (rood, blauw, groen). Door de hogere bandbreedtes is het mogelijk om beelden in hoge resolutie te versturen, in tegenstelling tot composiet. Daarnaast werken veel analoge verbindingen met het samenvoegen van signalen. Dit werkt niet zo bij de component kabel. Deze video kabel zal de signalen elk apart verzenden waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft. Normaal worden de signalen namelijk ietwat verslechterd wanneer deze worden hersteld na het samenvoegen.

Welke component kabel moet ik hebben?

Let er bij het kopen van een component kabel op dat het niet mogelijk is om via deze kabel ook geluid te verzenden. Een component kabel staat voor de beste beeldkwaliteit, maar kan niet ondersteunen bij audio. Hiervoor raden wij aan een aparte kabel te gebruiken. Bekijk bijvoorbeeld eens onze audiokabels. Je gebruikt dan wel twee kabels, maar zult een veel betere kwaliteit ervaren.

Welke video kabel heb jij nodig?

Kom je er niet uit, weet je niet welke video kabel het beste bij jou past of wil je gewoon wat extra advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het is ons streven om je vragen dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stel je vraag in onze live chat of stuur ons een mail.