CATEGORIEËN

Multimeter

Een multimeter voor elektriciteit (ook wel universeelmeter genoemd) behoort tot het basisgereedschap van iedereen die thuis wel eens klust. Maar een multimeter kopen? Weet jij waar je op moet letten? We geven je enkele tips die je kunnen helpen bij het kiezen van een juiste multimeter. Het aanbod is zeer divers en het verschil zit in het aantal type metingen dat je kunt uitvoeren. Een must is een toestel dat de spanning (Volt), stroomsterkte (Ampère) en weerstand meet. Zo kun je de weerstand van een toestel meten om te zien waar een defect zit of kun je veilig een bijkomende elektriciteitsleiding leggen en aansluiten. Duurdere multimeters kunnen ook capaciteit, frequentie en zelfinductie meten. Bekijk ons aanbod aan multimeters hieronder!

lees meer...

Digitale of analoge multimeter?

Wanneer je een multimeter wilt kopen heb je de keuze tussen een digitale of analoge multimeter. Elke variant heeft eigen voor- en nadelen. Wij hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet. Zo koop je de beste multimeter voor jouw situatie.

Digitale multimeter

Een digitale multimeter is makkelijk in gebruik door een helder display. Ook zijn ze robuust en kunnen ze tegen een stootje. Digitale multimeters worden steeds nauwkeuriger en bieden meer mogelijkheden dan analoge multimeters. Ze meten namelijk ook de inductie en de frequentie. Het enige nadeel van een digitale meter is dat deze altijd voeding nodig heeft, in de vorm van batterijen. Zorg dat je de juiste batterijen mee bestelt.

Analoge multimeter

Een analoge multimeter heeft als voordeel dat het geen voeding nodig heeft. De mogelijkheden zijn echter wel beperkter dan bij een digitale multimeter. Het aflezen van gegevens is lastiger. Je moet zelf het juiste meetbereik bepalen en ze zijn gevoeliger voor vallen door de draaispoelmeter.

Welke multimeter heb ik nodig?

Elk toestel wordt geleverd met een zwarte en rode kabel en meetpennen. Let er bij de aankoop op of ze los of vast aan het toestel zitten. Zitten ze los dan kun je ze later vervangen door langere exemplaren. Ze zijn prima te gebruiken voor zowel laagspanningsmetingen als metingen aan het lichtnet. Let bij het laatste wel op veiligheid en veilig werken. Uitzonderingen hierop zijn bepaling van grote stromen en van wisselstroom (AC ampere). Als dit voor jou van toepassing is, let dan goed op bij het uitzoeken dat het meetapparaat het juiste meetbereik heeft in zowel DC (gelijkspanning) als AC (wisselspanning).

Multimeter accessoires

Naast multimeters verkopen wij ook diverse handige accessoires zoals testkabels met krokodillenklemmen en zwarte en rode meetsnoeren van het A-merk Hirschmann.

Multimeter kopen bij Kabeldirect.nl

Kom je er niet uit, weet je niet welke multimeter het beste bij jou past of wil je gewoon wat extra advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het is ons streven om je vragen dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een mail.