CATEGORIEËN

EV Laders & accessoires

Als trotse eigenaar van een elektrische auto weet je als geen ander hoe belangrijk het is om altijd voldoende stroom te hebben om je op weg te helpen. Een goede laadkabel voor je elektrische auto is dan ook essentieel om altijd opgeladen en klaar te zijn om te gaan. Maar met zoveel verschillende soorten laadkabels op de markt kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Gelukkig zijn wij er om je te helpen bij het vinden van een gedegen laadkabel voor jouw elektrische auto.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2

De juiste laadkabel voor je elektrische auto

Wij bieden een ruim assortiment aan muurbeugels, kabelhaspels en Type 2 EV oplaadkabels van de hoogste kwaliteit. Met onze accessoires zorg je ervoor dat je veilig en eenvoudig jouw elektrische auto kunt opladen.Laadkabels zijn er in verschillende lengtes en diktes, afhankelijk van het type auto en het type oplaadbron. Er bestaat nog verwarring tussen verschillende soorten stekkers, die niet altijd onderling compatibel met elk voertuig zijn. Zo hebben sommige auto's een type 2 stekker, terwijl andere auto's een CCS stekker hebben. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de laadkabel die wordt gebruikt compatibel is met zowel de auto als de oplaadbron. In ons assortiment kun je terecht voor type 2 laadkabels. Laadkabels hebben ook verschillende laadsnelheden. Zo zijn er laadkabels die alleen geschikt zijn voor het opladen van een auto met een lage laadsnelheid (bijvoorbeeld via een stopcontact thuis), terwijl andere kabels geschikt zijn voor het opladen van een auto met een hogere laadsnelheid (bijvoorbeeld bij een snellaadstation langs de snelweg).

De soorten laadkabel

Er zijn verschillende soorten laadkabels beschikbaar voor het opladen van elektrische auto's. Hieronder worden de belangrijkste soorten laadkabels toegelicht.

  1. Type 1 laadkabels: Dit type kabel heeft een stekker met vijf of zeven pinnen en wordt voornamelijk gebruikt in Noord-Amerika en Japan.
  2. Type 2 laadkabels: Dit type kabel heeft een stekker met zeven pinnen en is de Europese standaard voor het opladen van elektrische auto's.
  3. CCS laadkabels: Dit is een Type 2 kabel met extra pinnen voor het snel opladen van de auto bij snellaadstations. CCS staat voor Combined Charging System.
  4. CHAdeMO laadkabels: Dit is een kabel met een stekker die lijkt op een Type 1 stekker en wordt voornamelijk gebruikt in Japan en sommige delen van Europa. Deze kabels worden gebruikt voor het snel opladen van de auto bij snellaadstations.
  5. Tesla laadkabels: Tesla heeft zijn eigen laadkabels die alleen geschikt zijn voor Tesla-elektrische auto's. De kabels hebben een speciale Tesla-stekker aan de ene kant en een Type 2 stekker aan de andere kant, zodat de auto ook op andere laadpunten kan worden opgeladen.

Wat is het verschil tussen laadkabel type 1 en type 2?

Het belangrijkste verschil tussen een Type 1 en een Type 2 laadkabel is de stekker die aan het uiteinde van de kabel is bevestigd. Een Type 1 laadkabel heeft een stekker met vijf of zeven pinnen en wordt voornamelijk gebruikt in Noord-Amerika en Japan. Deze laadkabels hebben een lagere maximale laadcapaciteit dan Type 2 laadkabels en ondersteunen bijvoorbeeld geen driefasig laden. Een Type 2 laadkabel heeft een stekker met zeven pinnen en is de Europese standaard voor het opladen van elektrische auto's. Deze kabels ondersteunen hogere laadsnelheden en zijn geschikt voor driefasig laden. Type 2 laadkabels worden ook wel "Mennekes" genoemd, naar de Duitse fabrikant die de stekker heeft ontwikkeld. Daarnaast biedt een Type 2 laadkabel meer mogelijkheden voor communicatie tussen de laadpaal en de auto dan een Type 1 kabel, bijvoorbeeld om het laadproces te monitoren en te regelen. Dit maakt het mogelijk om het laadproces te optimaliseren en bijvoorbeeld de laadsnelheid aan te passen aan de beschikbare stroomcapaciteit.

Kun je een elektrische auto opladen via een normaal stopcontact?

Ja, je kunt een elektrische auto opladen aan een normaal stopcontact. Bijna alle elektrische auto's worden geleverd met een laadkabel die geschikt is voor aansluiting op een standaard stopcontact. Dit wordt ook wel "trage" of "gewone" lading genoemd omdat de laadsnelheid vrij laag is in vergelijking met andere laadmethoden. Het is belangrijk om te weten dat het opladen van een elektrische auto via een normaal stopcontact langzamer gaat dan bijvoorbeeld via een publieke laadpaal of een wallbox thuis. Dit komt omdat de meeste stopcontacten in huizen en gebouwen ontworpen zijn om een stroomsterkte van 10 tot 16 ampère te leveren, terwijl een elektrische auto soms wel 32 of 63 ampère nodig heeft om snel op te laden. Bovendien kan het opladen van een elektrische auto via een normaal stopcontact leiden tot oververhitting van het stopcontact of de kabel als de laadstroom te hoog is of de kabel te lang is. Als je je elektrische auto via een normaal stopcontact wilt opladen, moet je er dus rekening mee houden dat het opladen langzamer gaat dan bij andere laadmethoden en dat je mogelijk niet altijd de volledige laadsnelheid kunt benutten. Ook is het belangrijk om te controleren of het stopcontact en de kabel geschikt zijn voor het laden van de auto en om te voorkomen dat het stopcontact overbelast raakt.

Type 2 EV oplaadkabels voor t/m 7,4kw, t/m 11kw en t/m 22kw

De Type 2 EV oplaadkabels bieden wij aan in verschillende lengtes en capaciteiten. Onze kabels zijn beschikbaar voor t/m 7,4kw, t/m 11kw en t/m 22kw, zodat je altijd de juiste kabel hebt voor jouw elektrische auto. Alle kabels zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn voorzien van een Type 2 stekker die past op veel PHEV's (plug-in hybrides en volledige elektrische voertuigen (BEV's). Je kunt kiezen uit verschillende varianten zoals een rechte kabel, een gekrulde kabel of zelfs een Helix kabel die terugveert naar zijn oorspronkelijke vorm. Naast oplaadkabels bieden we ook muurbeugels aan om de kabel(s) op te hangen en op te bergen, maar ook een kabelhaspel om de oplaadkabel op te rollen.

Bestel nu jouw Type 2 EV oplaadaccessoires!

Met onze Type 2 EV oplaadaccessoires maak je het opladen van jouw elektrische auto een stuk eenvoudiger en veiliger. Of je nu op zoek bent naar een muurbeugel, kabelhaspel of Type 2 EV oplaadkabel, bij ons vind je altijd de beste kwaliteit. Bestel nu en profiteer van snelle levering en uitstekende service!