CATEGORIEËN

Soldeertin

De beste soldeertin koop je bij Kabeldirect.nl. Wanneer je gaat solderen is soldeertin, ook wel tin genoemd, essentieel. Met een soldeerapparaat kun je het tin laten smelten en aanbrengen op bijvoorbeeld een printplaatje, elektrisch apparaat of op zilveren sieraden. Bekijk hieronder ons hele assortiment met verschillende diktes in millimeter en gewichten van A-merken zoals Goobay.

lees meer...

Welke soldeertin heb ik nodig?

Afhankelijk waarvoor je de soldeertin gaat gebruiken heb je verschillende tin nodig. De ideale dikte hangt af van de samen te smelten objecten. Hieronder geven we enkele voorbeelden.

Soldeertin voor elektronica

Voor elektronica zoals draden en componenten op printplaten wordt meestal een dikte tussen de 0,7 mm tot maximaal 1.0 mm gekozen.

Soldeertin voor waterleiding

Wanneer je op zoek bent naar soldeertin voor een waterleiding is het belangrijk dat deze loodvrij is. Dit komt omdat lood (oxiden en andere verbindingen daarvan) giftig is. Lood mag al sinds 1960 niet meer gebruikt worden in combinatie met waterleidingen.

Solderen met tin

De standaardtemperatuur voor een soldeerbout is bij het gebruik van loodvrij soldeertin voor elektronische verbindingen 350°C en voor overige verbindingen 400°C. Bij het solderen is er altijd vloeimiddel nodig dat ervoor zorgt dat het vloeibare metaal goed uitvloeit. Daarom wordt er aan draad standaard een harskern toegevoegd. Dit zit in het holle kanaal van de draad. Zorg er bij het solderen voor dat beide delen goed schoon zijn. Kijk ook altijd goed naar de smelttemperatuur van de soldeerdraad.

Soldeertin kopen bij Kabeldirect.nl

Bij Kabeldirect kun je terecht voor een grote variëteit aan soldeertin. Kom je ergens niet uit, weet je niet welke soldeerdraad het beste bij jou past of wil je gewoon wat extra advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het is ons streven om je vragen dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een mail.