CATEGORIEËN

Fiber Pigtails

Ben je van plan een glasvezelnetwerk aan te leggen en wil je losse stekkers eenvoudig aanzetten? Maak dan gebruik van onze fiber pigtails. Wij bieden verschillende soorten pigtails aan, waaronder SC en LC varianten in diverse kleuren. Bekijk ons assortiment hieronder.

lees meer...

Wat zijn (fiber) pigtails?

Fiber pigtails zijn stekkers met een stukje glasvezel kabel, doorgaans 1 meter lang. De korte glasvezelkabel bevat aan een kant dus een connector en aan de andere kant een open uiteinde. Ze worden gebruikt om binnenkomende glasvezel uit kabels te voorzien van een connector. Om de uiteinden eenvoudig met elkaar te verbinden wordt er gebruik gemaakt van pigtails die aan de uiteinden van de connectoren geplaatst worden. Meestal worden de pigtails in een lascassette geplaatst om vervolgens in een paneel of wandbox geplaatst te worden. De pigtail kabel heeft, zoals gesteld, een connector en een open einde. Het open einde verbind je met de aansluitkabel door middel van fusielassen. Hiermee las je de vezel van de pigtail aan de vezel van de aansluitkabel.

Bekijk de specificaties van de fabrikant om zeker te weten dat je de juiste soort connector aansluit op bepaalde pigtails. Wij bieden pigtails aan in diverse varianten, waaronder multimode (50/125 OM3, 50/125 OM4) en single mode (9/125 OS2).

De voordelen van het gebruik van (fiber) pigtails

Het grote voordeel van pigtails is dat deze eenvoudig en snel door middel van fusielassen aan een vezel kunnen worden gemonteerd in het veld, met een minimaal verlies. Hierdoor kun je genieten van een razendsnel netwerk. Het monteren van een connector op glasvezelkabel is namelijk een lastig en precies klusje waar vaak speciale installateurs voor moeten komen. Met een pigtail los je dit op.

Soorten (fiber) pigtail kabels

Er bestaan diverse varianten pigtails, waaronder OM3 pigtails en OS2 pigtails. Controleer dus goed welke kabel je nodig hebt. De OM3 variant is geschikt voor een multimode netwerk en je kunt deze, zoals de naam aangeeft, monteren op een OM3 glasvezel kabel. De OS2 variant daarentegen is geschikt voor singlemode netwerken en kun je op een OS2 glasvezel kabel aansluiten. Wij bieden pigtails aan met verschillende connectoren, zoals pigtails met SC- en LC-connectoren. Beide connectoren hebben dezelfde invoegverlies- en retourverliesmogelijkheden. Hieronder vertellen we je meer over de varianten.

Pigtail met SC-connector

Pigtails met een SC-connector worden veel gebruikt bij zowel single- als multimode netwerken. Ze beschikken over een mechanisme waarmee de je connector eenvoudig kunt bevestigen of verwijderen met een duw- of trekbeweging. De ferrule van SC-connectoren is 2,5mm. De SC-variant is uiterst geschikt voor datacom- en telecommunicatie toepassingen.

Pigtail met LC-connector

Pigtails met een LC-connector worden net als de SC-connector variant veel gebruikt bij single- en multimode netwerken. Het verschil is dat de LC-variant door middel van een borgclip geborgd wordt en dat het een keramische ferrule van 1,25mm heeft. De LC-variant is dus half zo groot als de SC-variant. Sommigen beschouwen de LC variant als de moderne vervanging van SC-connectoren.

Fiber pigtails kopen bij Kabeldirect.nl

Kom je er niet uit, weet je niet welke pigtail jij nodig hebt of wil je gewoon wat extra advies? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op een oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.