CATEGORIEËN

Cat8 kabels

Met Cat8 kabels creëer je een razendsnel gigabit netwerk met snelheden tot wel 40 Gbit/s. Wees voorbereid op de toekomst met deze geavanceerde, high-speed netwerkkabels. Je vindt Cat8 kabels bij Kabeldirect in verschillende kabellengtes en kleuren. Bekijk het aanbod en bestel eenvoudig online.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2 3 4

Wat is een Cat8 kabel?

Cat8 internetkabels met een Cat 8.1 aansluiting gebruik je in netwerken met snelheden tot wel 40 Gbit/s. Hiermee kun je razendsnel data verzenden over een maximale afstand van 30 meter. Goed om te weten, Cat 8.1 kabels kun je ook gebruiken in Cat6a, Cat6 of Cat5 netwerken, maar houd er dan rekening mee dat de maximale snelheid wordt bepaald door de aansluiting met de laagste snelheid. Wil jij een gigabit netwerk (GBIT) met een bandbreedte van 2 GHz, oftewel 2000 MHz, dan zijn Cat8 kabels iets voor jou.

Wat zijn de kenmerken van Cat8 kabels?

Belangrijke features van Cat8 kabels zijn S/FTP afscherming, snagless connectors en LSZH (Low Smoke Zero Halogen). Deze kenmerken zorgen ervoor dat de Cat8 ethernetkabels optimaal presteren. Bij de aanschaf van netwerkkabels is het raadzaam om hierop te letten.

S/FTP afscherming

Een Cat8 kabel met Screened Foiled Twisted Pairs oftewel S/FTP heeft een dubbele afscherming, die bescherming biedt tegen storingen en invloeden van buitenaf. Hoe werkt het? Allereerst is er FTP (Foiled Twisted Pairs), waarbij de kabel voorzien is van gevlochten folie rondom elke getwiste ader. Daarnaast is er sprake van PiMF (Pairs in Metal Foil) wanneer de kabel ook een folie afscherming om elk aderpaar heeft. De combinatie van die twee methoden van afscherming heet S/FTP. De prestaties van S/FTP zijn aanzienlijk beter dan onafgeschermde kabels (UTP, Unshielded Twisted Pairs).

Snagless connector

Een Cat8 internetkabel met een snagless connector heeft een lipje op de aansluiting, die de connector beter op zijn plek houdt. Het pinnetje dat de connector op zijn plek houdt na het insteken breekt bij deze pluggen minder gemakkelijk af. Vooral wanneer je kabels regelmatig wisselt of loskoppelt, is een snagless connector een absolute must-have.

LSZH (Low Smoke Zero Halogen)

LSZH (Low Smoke Zero Halogen) geeft aan dat de kabelmantel van de Cat8 kabel halogeenvrij is. Dit type kabels geeft bij doorbranding zo weinig mogelijk giftige gassen vrij. Het gaat rookontwikkeling tegen en biedt daarmee meer veiligheid in het geval van brand. Om die reden heeft LSZH de voorkeur boven PVC bij de aanschaf van een Cat8 ethernetkabel.

Welke verschillende Cat8 kabels zijn er?

Cat8 kabels zijn beschikbaar in veel verschillende lengtes en kleuren voor jouw optimale netwerk. Afhankelijk van de afstand die je wilt overbruggen, kies je voor een kabellengte tussen bijvoorbeeld 0,5 meter en 20 meter. Bij Kabeldirect vind je vele verschillende kabellengtes. Daarnaast heb je keuze uit verschillende kleuren, wat vooral handig is om je netwerk overzichtelijk te houden. Zo zijn er Cat8 internetkabels in de kleuren zwart, wit, rood, geel, blauw, groen en grijs.

Cat8 kabels kopen bij Kabeldirect

Een Cat8 kabel of Cat 8.1 kabel kopen, dat doe je bij Kabeldirect. Ben je op zoek naar deskundig advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Graag geven wij je zo goed en snel mogelijk antwoord. Zo hoef jij niet te lang te wachten en kun je direct aan de slag. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.