CATEGORIEËN

Draadloze schakelaars

Een draadloze schakelaar stelt je in staat om verlichting of andere apparaten op afstand in en uit te schakelen. Een draadloze schakelaar maakt het mogelijk om verlichting te plaatsen en vanaf afstand te bedienen op plekken waar wel een stopcontact aanwezig is, maar geen ingebouwde centraaldoos met ingebouwde schakelaar. Daarnaast kun je met een draadloze schakelaar, of schakelset met afstandsbediening eenvoudig meerdere lampen of apparaten tegelijkertijd bedienen, zonder dat je ze een voor een langs hoeft te gaan. Kabeldirect heeft diverse varianten draadloze schakelaars en schakelsets, zowel voor binnen als voor buiten. Kies de set die het beste past bij jouw wens of toepassing en let daarbij goed op het maximaal belastbaar vermogen. Dit vermogen verschilt per stekker(set).

lees meer...

Hoe werkt draadloos schakelen

Een draadloze schakelset bestaat uit een stekker en een afstandsbediening. De schakelaar en afstandsbediening maken via een vooraf ingestelde frequentie verbinding met de stekker. Door deze stekker in en uit te schakelen, regel je de stroomtoevoer naar het apparaat dat op deze stekker aangesloten is. Let op! Het gaat hier niet om een stekker die je zelf aan de kabel van jouw apparaat of lamp moet bevestigen. Het gaat om een stekker die je als het ware tussen het stopcontact en de bestaande stekker van het apparaat plaatst.

Smart wandschakelaars

Wil jij jouw apparaten of verlichting draadloos bedienen met een schakelaar die, net als een reguliere schakelaar, aan de wand hangt? Dan is een smart wandschakelaar dé oplossing voor jou. Deze schakelaar werkt op batterijen en is dankzij de platte constructie gemakkelijk aan de muur te bevestigen. Deze wandschakelaars zijn verkrijgbaar in een dubbele en enkele uitvoering.

Smart stekkers

Als je een lamp of ander apparaat draadloos wilt bedienen, heb je een smart stekker nodig. Kabeldirect verkoopt verschillende draadloze stekkers, bijvoorbeeld een RF Schakelstekker. Deze stekker ontvangt het signaal dat je met een wandschakelaar of afstandsbediening uitzendt en zorgt voor de stroomtoevoer richting het aangesloten apparaat. Deze stekkers zijn verkrijgbaar in verschillende varianten en wattages. Let hier goed op tijdens het kiezen van jouw smart stekker. Daarnaast bestaan er ook slimme stekkers die via een app schakelbaar zijn. Zo kun je verlichting of andere apparatuur eenvoudig in- en uitschakelen, zelfs als je niet thuis bent. Deze stekkers kun je herkennen aan het woord ‘Smartlife’ in de beschrijving.

Schakelaarset met afstandsbediening

Als je voornamelijk verlichting aan en uit wilt zetten met een draadloze schakelaar, is een schakelaarset met afstandsbediening de perfecte oplossing voor jou. Een schakelaarset wordt vaak standaard geleverd met een afstandsbediening en een of meerdere stekkers. Wil je de set uitbreiden? Dan kun je hier meestal ook losse stekkers bijkopen die je eenvoudig kunt koppelen aan je afstandsbediening.

Draadloze schakelaar voor buiten

Heb je buitenverlichting in de tuin staan die je ook graag draadloos wilt bedienen? Of wil je bijvoorbeeld de terrasverwarming binnen al kunnen aanzetten? Kies dan voor onze draadloze stekkers voor buiten. Deze stekkers zijn IP44 waterdicht en bestand tegen temperaturen tussen de -20 en 50 graden celsius. De smart buitenstekkers zijn verkrijgbaar als compacte variant, variant met range extender en variant met dimmer.

Draadloze schakelaar kopen bij Kabeldirect.nl

Kom je er niet uit, weet je niet welke draadloze schakelaar het beste bij jou past of wil je gewoon wat extra advies? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het is ons streven om je vragen dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stel je vraag in onze live chat of stuur ons een mail.