CATEGORIEËN

Kabelschoentjes

Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2

Kabelschoentjes voor elke gelegenheid

Met een kabelschoen verbindt u op een veilige manier een kabel aan de aansluitklem van een elektrisch apparaat. Er zijn kabelschoenen in verschillende soorten en maten voor verschillende doeleinden, denk aan klussen in de auto, op de boot of gewoon in huis.

Soorten en maten

Ten eerste bestaan er kabelschoentjes met en zonder isolatie. Ten tweede is de vorm bepalend: heeft u een kogel, klepelring, vork of vlaksteker nodig? Ten derde bepaalt de kleur de kerngrootte. Rode schoentjes zijn er voor kabels met een kern van 0.5 tot 1.5 mm (AWG 22-18), blauwe voor kabels met een kern van 1.5 tot 2.5 mm (AWG 16-14) en gele voor kabels met een kern van 4.0 tot 6.0 mm (AWG 12-10). Wij bieden zowel kabelschoentjes van één soort als complete assortimenten met diverse soorten aan.

Kabelschoentjes aansluiten

Kabelschoentjes worden met een krimpkabelschoen-verbinding aangesloten. Hierbij wordt het oogje in de kabelschoen met een boutje vastgeschroefd in de aansluitklem. Voor dit ‘krimpen’ is een krimptang nodig. Wij bieden diverse krimptangen aan voor verschillende soorten kabelschoentjes. Klik hier voor een overzicht van deze krimptangen. Tevens bieden we diverse kniptangen voor het knippen van de kabel om deze in de kabelschoen te brengen. Klik hier voor een overzicht.

Kabelschoen verbindingsconnector

In ons assortiment vindt u ook verbindingsconnectoren. Hiermee monteert u twee kabels aan elkaar. Ook bij de verbindingsconnectoren speelt de kleur een rol (zie hierboven).