CATEGORIEËN

Solderen

Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2

Goed soldeergereedschap, de basis voor precisiewerk

U bent ofwel technisch onderlegd ofwel een doe-het-zelver die niet bang is voor elektronisch reparatiewerk en precisiewerk. Misschien bent u wel artistiek en wilt u eigen sieraden of kunstvoorwerpen maken. Wat uw beweegredenen ook zijn, u bent nu op zoek naar goed soldeermateriaal en hoogkwalitatief gereedschap om te solderen. Kabeldirect wil u hierbij graag helpen.

De techniek en de kunst van het solderen

Wie een elektronicus transistoren, weerstanden en chips ziet solderen op een printplaat, realiseert zich waarschijnlijk niet dat de techniek en het het procedé van het solderen al vijfduizend jaar oud is. Natuurlijk gebruikten de antieke Mesopotamiërs en Minoïsche Kretenzers andere methodes en apparaten als wij. Maar het verbinden van metalen onderdelen met behulp van een ander metaal met een lager smeltpunt, wat solderen eigenlijk is, is door hen uitgevonden. Bij solderen is uitsluitend het materiaal dat als soldeer gebruikt wordt, vloeibaar. Dat is het grote verschil met lassen, waar ook de beide voorwerpen die verbonden worden, deels vloeibaar worden gemaakt.

Materialen om goed te kunnen solderen

Wie interesse heeft om te solderen, heeft een aantal basismaterialen nodig. Allereerst moet u beschikken over een soldeerbout die u zowel in een analoge versie, een digitale en op de graad nauwkeurig af te stellen versie of als een makkelijk draagbare versie op butaangas kunt aanschaffen. Daarnaast heeft u soldeer nodig, vaak te krijgen in rollen soldeertin . Bijzonder handig is een een zogenaamde derde hand , voorzien van handgrepen en een vergrootglas. Hiermee houdt u de materialen vast, kijkt u naar de kleinste details en houdt u uw handen volledig vrij.

Een betrouwbare en kundige leverancier

Kabeldirect biedt u een uitgebreid assortiment, een snelle service en levering en scherpe, concurrerende prijzen. Maar daar hout het voor ons niet op. Wilt u advies of heeft u vragen, neemt u dan zeker contact met ons op. Wij helpen u graag op weg.