CATEGORIEËN

Geheugenkaarten


Geheugenkaarten voor nog meer opslag

Tegenwoordig kunnen geheugenkaarten niet alleen meer in camera's worden gebruikt, ze kunnen ook worden aangeschaft voor andere apparaten zoals mobiele telefoons, mp3-spelers en navigatiesystemen. Het ligt aan het apparaat waarin de geheugenkaart moet komen welke u moet kopen. Daarnaast is de gewenste snelheid en opslagcapaciteit bepalend.

Opslagcapaciteit

Elke geheugenkaart heeft zijn eigen hoeveelheid opslagcapaciteit. Afhankelijk van het apparaat waarin u de geheugenkaart wilt plaatsen, kiest u de opslagcapaciteit. Zo wordt aangeraden een geheugenkaart van minimaal 16 GB te nemen wanneer u foto's en films op wilt slaan, al is ook dit afhankelijk van de grootte van deze foto's en films.

Snelheid van de geheugenkaart

Naast bepaalde opslagcapaciteiten, hebben geheugenkaarten ook een bepaalde lees- (bestanden overzetten of bekijken) en schrijfsnelheid (foto's of video's maken). Om snel foto's achter elkaar te nemen, is bijvoorbeeld een geheugenkaart met hoge schrijfsnelheid nodig. Om deze snelheid af te lezen kijkt u bijvoorbeeld naar het aantal megabytes per seconden (aangegeven als MB/s). Hoe hoger dit getal, hoe sneller de geheugenkaart. Bij SDHC-geheugenkaarten wordt de snelheid veelal aangegeven door 'class'. 'Class 6' betekent bijvoorbeeld dat de geheugenkaart een minimale doorvoersnelheid van 6 MB/s heeft.

Soorten Geheugenkaarten

Er bestaan verschillende typen en soorten geheugenkaarten. Zo zijn er de volgende typen: compact flash, smart media, SD-card en XD-card. Wij bieden binnen het type SD-card verschillende soorten aan. Tevens bieden we diverse kaartlezers aan voor het uitlezen van uw geheugenkaart. Zo kunt u de inhoud die op de kaart staat achterhalen.

SD kaarten

De SD-geheugenkaart is momenteel leider op het gebied van geheugenkaarten. Dit komt onder andere doordat bijna elk apparaat dit type geheugenkaart kan dragen. De SD-kaart is onder te verdelen in de volgende vijf soorten: SD, SDHC, SDXC, mini-SD en micro-SD. SD is de standaard en wordt veelal verkocht tot een opslag van 2GB. HC in SDHC staat voor 'High Capacity' en deze kaarten zijn te kopen vanaf 4GB (t/m 32GB). Een SDHC-kaart is wel alleen te gebruiken in apparaten waarop dit expliciet vermeld staat. De mini-SD heeft een kleiner formaat dan de standaard SD-card waardoor deze eenvoudig te gebruiken in kleine draagbare apparaten. Een nóg kleiner formaat is de micro-SD. Afhankelijk van het apparaat waarvoor u de geheugenkaart nodig heeft, kunt u de keuze maken tussen deze verschillende soorten SD-kaarten.