CATEGORIEËN

Patchkabels / Netwerkkabels

Genieten van een stabiele en snelle internetverbinding op je laptop, desktop, console of een ander elektrisch apparaat doe je met behulp van een netwerkkabel (patchkabel)? Ontdek hieronder het hele assortiment aan patchkabels van Kabeldirect.nl of scroll naar beneden voor meer informatie.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Verschillende soorten netwerkkabels

Netwerkkabels kunnen worden opgedeeld in drie categorieën; patchkabels, kabels oprollen en crossover kabels. De patchkabel (ook wel ethernet kabel genoemd), is een UTP-kabel met RJ-45 connector. Hierdoor is deze kabel zeer geschikt om een netwerkverbinding tot stand te brengen tussen een computer, printer of modem en router van een netwerk.

Verschillende soorten patchkabels

De patchkabel kan worden onderverdeeld in verschillende categorieën (aangeduid met CAT), met ieder zijn eigen specificaties in de vorm van snelheden en doorvoersnelheid.

Netwerkkabel CAT5e (patchkabel)

Een CAT5e patchkabel haalt snelheden tot 1.000 Mbits/s en is geschikt voor gigabit netwerken. De doorvoersnelheid van deze kabel is 100 MHz.

Netwerkkabel CAT6 (patchkabel)

Een CAT6 patchkabel haalt snelheden tot 1.000 Mbits/s en is geschikt voor gigabit netwerken. De doorvoersnelheid van deze kabel is 250 MHz. Hierdoor kan het meer data verwerken dan een Cat5e patchkabel.

Netwerkkabel CAT6a (patchkabel)

Een CAT6a patchkabel haalt snelheden tot 10.000 Mbits/s en is geschikt voor 10-gigabit netwerken. De doorvoersnelheid van deze kabel is 500 MHz.

Netwerkkabel CAT7 (patchkabel)

Een CAT7 patchkabel haalt snelheden tot 10.000 Mbits/s en is geschikt voor 10-gigabit netwerken. De doorvoersnelheid van deze kabel is vanaf 600 MHz.

Welke netwerkkabel (patchkabel) heb ik nodig?

Welke patchkabel je nodig hebt is afhankelijk van het doel waarvoor je deze kabel gaat gebruiken. Voor simpel internetgebruik kun je kiezen voor een CAT5 of een CAT6. Voor een stabiel thuisnetwerk waarbij regelmatig wordt gedownload of gegamed kun je het beste kiezen voor de patchkabel in CAT6, of als je een fervente gamer bent, een CAT7. Meet goed op hoe lang de kabel moet zijn. Een te lange kabel zorgt namelijk voor een afname van de signaalsterkte. Kabeldirect heeft veel verschillende lengtes in hun aanbod zoals 1, 3, 5, 10, 15, 20 of 30 meter. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende kleuren en bekende merken zoals ACT, Delock, Goobay, InLine, KD, Maxtrack, Nedis, Roline en Value.

Netwerkkabel kopen bij Kabeldirect.nl!

Bekijk hier ons ruime assortiment aan netwerkkabels. Bestel je vandaag vóór 22:00? Dan ontvang jij jouw product morgen al in huis! Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.