CATEGORIEËN

Optische toslink omvormers


Optische toslink omvormers

Met behulp van een audio-omvormer kunt u een digitaal audio signaal omzetten naar een analoog audio signaal. Bijvoorbeeld wanneer u het geluid van uw digitale televisie, blu-ray speler, spelcomputer of mediabox wil doorzetten naar een versterker die alleen analoge audio ingangen heeft, of waarvan de digitale ingang al door een ander apparaat wordt ingenomen. De omvormer heeft een digitale ingang voor een toslink of een coaxiaal aansluiting en een analoge uitgang met een RCA-connectie.

Soorten omvormers

Van topmerken bieden we uiteenlopende modellen omvormers, waaronder:

 • Één richting omvormers, die van digitaal naar analoog óf van analoog naar digitaal omzetten
 • Bi-directioneel omvormers, die het audio signaal in beide richtingen kunnen omzetten
 • Modellen met slechts een toslink ingang, slechts een coaxiaal ingang of met beide digitale ingangen
 • Modellen met meerdere analoge uitgangen

  Digitaal naar digitaal

  Bij het standaardiseren van digitale aansluitingen heeft er lange tijd een tweestrijd gewoed tussen toslink (ontwikkeld door Toshiba) en digitaal coaxiaal (ontwikkeld door Sony en Philips). Bij het koppelen van digitale apparaten komt het daarom regelmatig voor dat het ene apparaat een toslink aansluiting heeft en het andere een coaxiaal aansluiting. Een verbindingskabel met verschillende connectors biedt helaas geen oplossing. U heeft een audio-omvormer nodig om toslink naar coaxiaal om te zetten, of omgekeerd. Ook hiervoor kunt u in ons breed assortiment kiezen uit diverse één richting en bi-directioneel modellen.

  Uw audio-omvormer heeft u snel in huis

  U wilt de blu-ray speler aansluiten op uw analoge versterker of de mediabox met coaxiaal-connector koppelen aan uw smart-tv met toslink-aansluiting? In de webshop zijn alle modellen audio-omvormers voorzien van een heldere omschrijving, zodat u de juiste selectie kunt maken. Plaats uw bestelling vóór 22.00 uur, en Kabeldirect zorgt ervoor dat de omvormer morgen reeds aan huis wordt geleverd.