CATEGORIEËN

Aux kabel

Een aux-kabel is een audiokabel die wordt gebruikt om audio apparaten aan te sluiten op een ander apparaat, zoals een smartphone, tablet, laptop of autoradio. "Aux" staat voor "auxiliary" of "aanvullend", wat betekent dat het een extra verbinding is die niet de primaire verbinding van het apparaat is. Bekijk het assortiment hier beneden en kies de aux-kabel die u nodig heeft.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2

Aux kabel kopen bij Kabeldirect

AUX kabels, ook wel auxiliary kabels genoemd, zijn veelzijdige analoge audio kabels en worden voor veel geluidsapparaten gebruikt. De meest gebruikte toepassing is de aansluiting die langzaam maar zeker verdwijnt, namelijk op de mobiele telefoon.

Aux kabels worden ook vaak gebruikt onderweg in de auto om geluid af te spelen via de luidsprekers in de auto, door bijvoorbeeld de mobiele telefoon op de autoradio aan te sluiten met behulp van zo'n aux kabel. Kies hieronder de meest geschikte aux kabel.

Wat is een Aux kabel?

De meest voorkomende AUX kabel is de 3,5mm AUX kabel, ook wel 3,5mm jack kabel genoemd. Deze kabel heeft een herkenbaar pinnetje, het is een bekende aansluiting die veel wordt gebruikt in combinatie met mobiele apparaten en autoradio's. In dat geval is het vaak een kabel met twee mannelijke stekkers, ook wel pinnetjes genoemd. In sommige gevallen is er een aux verlengkabel nodig, deze kabels beschikken over een vrouwelijke aansluiting waar zo'n mannelijk pinnetje in past en stelt de gebruiker in staat van een grotere afstand muziek af te spelen.

Er bestaat ook een 6,3mm variant die veel gebruikt wordt bij mengpanelen, dj apparatuur, mixers, keyboards en dergelijke. Om een reguliere koptelefoon aan te sluiten op zo'n keyboard wordt er vaak een 6,3 naar 3,5mm adapter gebruikt, waarbij de 6,3mm aansluiting een mannelijke is en de 3,5mm aansluiting een vrouwelijke. Ten slotte is er nog een 2,5mm jack plug, die veel gebruikt wordt in oudere apparaten en sommige headphones. Ook bij deze aansluiting is het mogelijk een verloop te verkrijgen, deze zijn echter vrij exotisch en komen niet vaak voor.

Aux kabel gebruiken

Waar worden AUX kabels voor gebruikt? Een AUX aansluiting wordt ook vaker een jack-aansluiting genoemd. Vaak is dit een 3,5mm variant. AUX kabels worden vooral gebruikt in de volgende toepassingen:

  • Een mobiele telefoon aansluiten op een autoradio
  • Een headphone aansluiten op een computer of mobiele telefoon
  • Om diverse speakers aan te sluiten op een mobiele telefoon
  • Een tablet aansluiten op een speaker
  • Mp3 spelers
  • Versterkers
  • Geluidskaarten

Verschillende maten AUX kabels

AUX kabels komen in verschillende jackgroottes:
  • 6,3mm jack
  • 3,5mm jack
  • 2,5mm jack

AUX kabel kopen

Een AUX kabel kopen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben alle soorten en maten AUX kabels. U kunt bij ons zelfs terecht voor haakse AUX kabels en AUX verlengkabels. Heeft u een vraag over een kabel of kunt u de kabel die u zoekt niet vinden? Aarzel dan niet en neem contact met ons op via bovenstaande link.

Advies nodig over Aux kabels en welke maat u nodig heeft?

Komt u er niet uit of weet u niet welke kabel of aansluiting bij u van toepassing is of wilt u advies? Het is gemakkelijk om deze aansluitingen met elkaar te verwarren. Dan kunt u altijd contact met ons opnemen . Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat u nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee u aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht .