CATEGORIEËN

Lijm, secondelijm en superlijm

Per ongeluk de favoriete mok van je baas laten vallen? Bekijk dan hier ons assortiment aan supersterke en sneldrogende lijmen, zoals superlijm en secondelijm. Universeel inzetbaar op verschillende soorten materialen, zoals metaal, aluminium, rubber, plastic, glas, leer, stof, hout, papier en karton. Indien voorradig, direct verzonden!

lees meer...

Wat is secondelijm of superlijm?

Secondelijm is een van de meest gebruikte lijmsoorten voor zowel particulier als professioneel gebruik. Denk bijvoorbeeld aan fabrieken, auto’s, elektronica en zelfs vliegtuigen. De lijm kan in enkele seconden een lijmverbinding maken, vandaar de naam secondelijm. In de volksmond wordt deze lijm ook wel superlijm genoemd. Secondelijm kun je het beste gebruiken bij gladde oppervlakken. Bij poreuze materialen, zoals aardewerk, wordt de lijm geabsorbeerd omdat er onvoldoende contactoppervlak is. Deze lijm is transparant, waardoor deze lijm uitermate geschikt is voor het opvullen van kleine kiertjes en scheurtjes. Je vindt secondelijm vaak in kleine tubetjes van 2 tot 7 milliliter. Omdat je er niet veel van nodig hebt, doe je daar erg lang mee. Ideaal voor particulier gebruik.

Hoe kun je het beste lijm en secondelijm gebruiken?

Omdat vooral secondelijm zeer sneldrogend is kan het aan te bevelen zijn om het ‘plakken’ goed voor te bereiden:

  • Kies de juiste lijmsoort. Er zijn namelijk meerdere soorten secondelijm beschikbaar. In de beschrijving lees je waar je de lijm voor kunt gebruiken.
  • Werk in een goed geventileerde ruimte.
  • Reinig het te lijmen oppervlak en bedek de omliggende oppervlakken. Zo voorkom je dat je knoeit.
  • Gebruik slechts een kleine hoeveelheid lijm. De aanbevolen hoeveelheid is een druppeltje voor een oppervlak van 2,5 cm.
  • Houd de gelijmde delen ongeveer een halve minuut vast voor de eerste hechting.
  • Houd de lijm weg van vocht totdat het volledig is uitgehard.
  • Let op je vingers! Lijm op je handen is lastig te verwijderen. Komt er toch lijm op je vingers? Was dan snel je handen met water, zeep en azijn. Als de lijm al is uitgehard kun je het laten losweken met aceton (nagellakremover).

Lijm, secondelijm of superlijm kopen bij Kabeldirect.nl

Wij hebben zorgvuldig een selectie voor je gemaakt met sneldrogende, supersterke lijmen van gerenommeerde merken. Heb je vragen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het is ons streven om je vragen dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een mail.