CATEGORIEËN

Krimpkousen

Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2 3 4

Krimpkous kopen bij Kabeldirect

Naast kabelgoten en andere oplossingen als klittenband en tie-wraps , is ook de krimpkous een effectieve manier om kabels te bundelen, isoleren en beschermen. Een krimpkous is een holle slang of buis die krimpt in diameter wanneer deze verhit wordt. Zo zorgt een krimpkous ervoor dat twee ongelijke delen qua diameter of vorm worden verbonden. Bij Kabeldirect bieden we veel verschillende soorten krimpkousen. Deze komen in verschillende kleuren en maten en krimpen tot een specifieke diameter. Bij het krimpen het kiezen van de juiste maat cruciaal voor een nauwe verbinding. Naast enkele krimpkousen bieden we ook een krimpkous assortiment. Wil je meer informatie? Lees dan hieronder verder.

Hoe werken krimpkousjes?

Zoals hierboven uitgelegd is krimpkous een langwerpige buis die je om de kabel of verbinding kunt schuiven. Het is daarna de bedoeling dat je de krimpkous naar de juiste temperatuur verhit. Daardoor gaat deze krimpen en vormt er een stevige extra laag om de kabel of verbinding. Krimpkous functioneert dus eigenlijk als een pleister op een kabel en vormt een extra laag. Dit is uiterst handig wanneer de kabelmantel beschadigd is, er sprake is van ongelijke diameter kabels, bij het solderen wanneer er sprak is van een kwetsbare (soldeer-)verbinding of bij open en bloot koper dat beschermd moet worden. Dit allemaal is gemakkelijk te verhelpen met krimpkousjes.

Hoeveel krimpt mijn krimpkous?

Er zijn ontzettend veel verschillende afmetingen krimpkous. Het belangrijkste waar je op kunt letten wanneer je krimpkous koopt is de diameter voor- en na het krimpen. Krimpkousen krimpen vaak in een bepaalde verhouding. Wij hebben krimpkousen die 50% van de oorspronkelijke diameter krimpen, dit wordt ook wel een 2:1 verhouding genoemd. Echter hebben wij zelfs 3:1 krimpkousen. je kunt deze bepalen door de uitwendige diameter van beide kabels op te meten en te kiezen voor een krimpkous die na het krimpen de kabel volledig omsluit voor de beste verbinding. Vaak is de eerst genoemde diameter de diameter vóór het krimpen en de tweede genoemde diameter na het krimpen.

Krimpkous met lijm

Naast de normale krimpkous vind je in deze categorie ook krimpkous met lijm, deze krimpkous beschikt aan de binnenkant over een lijmlaag die activeert bij het verhitten. Deze zorgt voor een nog stevigere verbinding en biedt optimale bescherming voor de kabel. Zo kun je een waterdichte en vochtbestendige verbinding of bescherming aanbrengen. Het is bij dit soort krimpkousen belangrijk om gelijkmatig te verhitten en niet te lang op één plek hitte aan te brengen, zodat de lijm goed en gelijkmatig verdeeld wordt.

Krimpkous verhitten

Het aanbrengen en verhitten van krimpkousjes kan bijvoorbeeld met een gasbrander, voor gelijkmatige verhitting van grotere hoeveelheden krimpkous raden wij echter aan om een heteluchtpistool te gebruiken en op deze manier de krimpkous goed warm te laten worden.

Krimpkous assortiment

Omdat er soms verschillende maten en kleuren of zelfs lengtes nodig zijn, bieden wij ook een compleet krimpkous assortiment aan. Verschillende sets die meerdere lengtes en kleuren bevatten. Zo heb je ten alle tijde de juiste maat krimpkous in huis. Zoals eerder genoemd is het voor de verbinding erg belangrijk dat de juiste diameter gebruikt wordt. De verschillende kleuren krimpkousjes zijn erg handig wanneer er onderscheid gemaakt moet worden tussen verschillende kabels die dezelfde kleur hebben.