CATEGORIEËN

eSATA kabels


eSATA kabels bestelt u voordelig bij Kabeldirect

Wilt u uw camera, CD-speler of externe harde schijf (met eSATA aansluiting) direct aansluiten op uw computer en heeft uw PC een eSATA aansluiting? Dan is een eSATA kabel de ideale oplossing! Hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een ruim assortiment aan eSATA kabels.

Verschil SATA en eSATA

Serial ATA (ook wel bekend als SATA) wordt gebruikt om data over te dragen tussen uw PC en apparatuur, zoals een harde schijf of DVD-/CD-speler. Op een SATA aansluiting kunt u interne harde schijven aansluiten. De SATA poorten zitten namelijk in uw PC. Wilt u een externe harde schijf aansluiten? Dan kunt u gebruik maken van de eSATA poorten. eSATA staat voor externe SATA en de eSATA poorten kunt u vinden aan de buitenkant van uw computer.

USB en eSATA

Moderne computers hebben naast USB aansluitingen ook eSATA poorten. Op deze poorten kunt u een externe harde schijf aansluiten. Dit kunt u doen aan de hand van eSATA kabels. Het voordeel van deze kabels is dat de dataoverdracht veel sneller is dan via USB. eSATA aansluitingen kunnen een snelheid behalen van 6Gbit/s, terwijl een USB aansluiting een maximum snelheid behaalt van slechts 480 Mbps.

Hulp nodig bij eSATA aansluitingen?

Wij hebben verschillende eSATA kabels in ons assortiment. Zo bieden wij eSATA kabels van verschillende afmetingen tot 2 meter aan. Bekijk hieronder ons assortiment aan eSATA kabels.