CATEGORIEËN

KVM Switches

Op zoek naar de mogelijkheid om meerdere pc’s met één toetsenbord, muis en scherm te besturen? Dan kun je het beste een KVM switch gebruiken. Verbind aan de ene kant van de KVM switch een toetsenbord, muis en scherm en aan de andere kant één of meerdere pc’s. Met een schakelaar, afstandsbediening of toetsencombinatie schakel je eenvoudig heen en weer tussen de aangesloten pc’s. Kies een KVM switch met de juiste functionaliteiten voor jouw toepassing. Bekijk ons assortiment hieronder en bepaal zo welke KVM schakelaar jij nodig hebt. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.

lees meer...
Geen resultaten gevonden voor de filter!
1 2 3

Wat is een KVM switch?

KVM switch (schakelaar) staat voor Keyboard, Video en Mouse switch. Een KVM switch geeft je de mogelijkheid om om meerdere PC’s of servers te besturen met één toetsenbord, muis en beeldscherm. Het aantal PC’s of servers die je kunt besturen is sterk afhankelijk van het type KVM switch. Sommige KVM switches zijn zo ontworpen dat één of meerdere gebruikers verbinding kunnen maken met duizenden PC’s of servers. Dit soort type KVM switches zijn vaak terug te zien in IT-omgevingen. Voor particulieren voldoet vaak een Desktop KVM switch die met 1 of 2 monitors 2 computers of laptops kan besturen, zoals de ATEN cs692 KVM switch of de ATEN cs22u KVM switch. Met een KVM switch maak je efficiënter gebruik van je beschikbare ruimte en je bespaart een hoop geld op randapparatuur.

Wat doet een KVM switch en hoe moet ik een KVM switch aansluiten?

Een KVM switch verwerkt video- en randapparatuur signalen tot een enkele output naar één toetsenbord en muis en één of meerdere beeldschermen. Met een KVM switch kunnen één of meerdere gebruikers snel toegang krijgen tot meerdere PC gegevensbronnen en A/V signalen. Dit gaat tot op BIOS-niveau afhankelijk van het type KVM switch. Een KVM switch werkt besturingssysteem onafhankelijk en geeft je de mogelijkheid om tegelijkertijd te werken met bijvoorbeeld zoals Windows en MAC OS. Het aansluiten van een KVM switch is eenvoudig. Aan de ene kant van de KVM switch sluit je een toetsenbord, muis en monitor aan en aan de andere kant de PC’s of servers. Met een KVM keuzeschakelaar, een KVM afstandsbediening (remote) of toetsencombinatie schakel je moeiteloos heen en weer tussen de aangesloten PC’s of servers. Een LED indicator geeft aan met welke PC of server je verbonden bent.

Waar moet ik rekening mee houden bij het kopen van een KVM-switch?

Bij de aanschaf van een KVM-switch, is het van belang dat je het juiste type kiest met de gewenste toepassingsvereisten en functies. We hebben de belangrijkste zaken op een rijtje gezet:

Aantal PC's en gebruikers KVM-switch Het aantal poorten van een KVM switch bepaalt het aantal PC’s of servers maar ook welke randapparatuur je kunt aansluiten. Desktop KVM switches variëren doorgaans van 2 poorts, 4 poorts tot 8 poorts KVM switches. KVM switches over IP hebben vaak meerdere poorten waarop PC’s of servers aangesloten kunnen worden.

Videoformaten KVM-switch KVM switches ondersteunen verschillende digitale- en analoge video aansluitingen. Er zijn 4 type modellen te onderscheiden: VGA KVM switch, DVI KVM switch, DisplayPort KVM switch en HDMI KVM switch (schakelaar). Als jouw apparatuur verschillende videoaansluitingen heeft en je wilt bijvoorbeeld een VGA signaal omzetten naar een DVI of HDMI signaal, dan is het noodzakelijk om een VGA adapter of VGA repeater te gebruiken. Een USB KVM-switch of schakelaar laat je meerdere computers besturen via USB en ondersteunt verschillende videosignalen zoals HDMI, DVI, VGA en DisplayPort.

Aantal monitoren Als je bijvoorbeeld met twee computers op twee HDMI of DisplayPort schermen wilt werken, dan moet je een KVM switch kiezen met een dual monitor optie. Er zijn ook KVM switches met een triple (3 monitoren) en quad monitor (4 monitoren) optie.

Gewenste resolutie Verder is het belangrijk om rekening te houden met de gewenste videoresolutie. KVM switches kunnen tot wel 4K kwaliteit ondersteunen met 60 Hz.

Verbindingsafstand Een KVM extender is nodig als je de afstand tussen je PC’s en de KVM switch wilt verlengen. Standaard VGA, HDMI, DVI, DP kabels kunnen het signaal maar over een beperkte afstand dragen. Een andere optie zijn KVM switches die gebruik maken van internet verbinding. CatX KVM switches bieden de mogelijkheid om over langere afstanden verbinding maken met PC’s of servers via een UTP kabel (CAT5 of CAT6) en ondersteunen alle videoformaten. Met een KVM over IP switch waar dan ook ter wereld (remote) via het internet of ethernet (LAN-, WAN- of TCP/IP-verbinding) beveiligd verbinding maken met de aangesloten PC’s of servers. KVM over IP switches zijn doorgaans bedoeld voor installaties en datacentra waar meerdere gebruikers meerdere computers of servers moeten beheren.

Overige KVM-switch opties Daarnaast is het goed om rekening te houden met het type aansluiting voor je toetsenbord en muis. Een PS/2 aansluiting herken je aan de ronde paarse/groene aansluiting. Tegenwoordig zijn de meeste PS/2 aansluitingen vervangen door USB aansluitingen (USB 2.0 of USB 3.0). Veel KVM switch modellen ondersteunen ook het doorschakelen van audio (audio in- en uitgang) en microfoon signaal. Deze functionaliteiten van een KVM switch zijn handig bij het gamen. Let er verder op dat de benodigde KVM kabels niet bij alle KVM switches worden meegeleverd.

De beste KVM switches koop je bij Kabeldirect

Kom je er niet uit, weet je niet zeker weet je niet zeker welke KVM switch de juiste is voor jouw toepassing? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Het is ons streven om elke vraag dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stuur ons een e-mailbericht.